Voormalig hoofd CIA: 'Donald Trump is een onbewuste agent van Vladimir Poetin'

Voormalig hoofd CIA: 'Donald Trump is een onbewuste agent van Vladimir Poetin'

Het voormalige hoofd van de CIA, Michael Morell, heeft in een op-ed voor de New York Times keihard uitgehaald naar Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat.

In zijn stuk -- dat getiteld is: 'Ik runde de CIA en ik steun Hillary Clinton voor het presidentschap' -- laat Morell geen spaan heel van de knotsgekke miljardair. Zo schrijft hij:

"De karaktereigenschappen die hij tentoon spreidde tijdens de campagne geven mij de indruk dat hij een bijzonder slechte, en zelfs gevaarlijke president zal zijn. Deze eigenschappen zijn onder andere zijn duidelijke behoefte aan zelfverheerlijking, zijn overdreven reactie op zogenaamde beledigingen, zijn neiging om beslissingen te nemen op basis van zijn intuïtie, zijn weigering om zijn standpunten te veranderen als er nieuwe informatie naar buiten komt, zijn stelselmatige verachting voor feiten, zijn onwil om naar anderen te luisteren, en zijn gebrek aan respect voor de principes van de rechtsstaat."

Dat hakt er natuurlijk keihard in, maar Morell is nog lang niet klaar. De man die George W. Bush informeerde over de aanslag op het World Trade Center in 2001, en daarna twee keer waarnemend directeur was van de CIA voegt daar namelijk aan toe dat Trump niet alleen de ballen verstand heeft van buitenlands beleid, maar zelfs onbewust een agent is van Vladimir Poetin, de megalomaan die het voor het zeggen heeft in Rusland:

President Vladimir Poetin was een inlichtingenofficier. In die hoedanigheid was hij getraind in het vinden van kwetsbaarheden van anderen en ze vervolgens te exploiteren. Dat is precies wat hij deed tijdens de voorverkiezingen door Trump bewust verschillende keren te complimenteren. Vervolgens reageerde Trump precies zoals Poetin verwacht had.

Poetin is een 'grote leider,' aldus Trump. Ondertussen negeert hij dat Poetin zijn politieke tegenstanders en kritische journalisten heeft vermoord en vastgezet, twee van zijn buurlanden is binnen gevallen, en zijn eigen economie kapotmaakt. Trump heeft ook politieke standpunten die de belangen dienen van Rusland, niet die van Amerika -- hij steunt Russische spionage van Amerika, Poetins annexatie van de Krim, en heeft zelfs groen licht gegeven voor een mogelijke Russische invasie van de Baltische staten.

In de inlichtingenwereld zouden we zeggen dat Poetin Trump veranderd heeft in een onwetende agent van de Russische Federatie.

Nou is Hillary Clinton natuurlijk alles behalve een geweldige kandidaat. Ze is bijzonder impopulair en is, dat weten Amerikanen ook, één van de meest huichelachtige politici in Amerika. Clinton liegt over alles. Stel haar een vraag, hoe onschuldig ook, en je kunt er honderd procent van uitgaan dat haar antwoord één grote leugen is.

Daarnaast heeft Clinton er een enorme puinhoop van gemaakt als minister van Buitenlandse Zaken. Ze riep dat ze op een 'reset button' zou drukken wat betreft de relatie met Rusland, smokkelde wapens naar extremistische groeperingen in Syrië, liet een Amerikaanse ambassadeur in Benghazi en zijn team aan hun lot over toen ze aangevallen werden door jihadisten, en ga zo maar door. Bijna iedereen die enigszins gekwalificeerd is zou een betere president zijn dan zij.

Helaas geldt dat niet voor de man die uiteindelijk genomineerd is door de Republikeinse Partij. Zoals Morell terecht zegt is Trump zo mogelijk nog erger dan Hillary, en dat wil wat zeggen. Zijn karakter is ongelooflijk slecht, en hij gedraagt zich eerder als een agent van Poetin dan als zijn tegenstander. Dit kan alleen maar betekenen dat Poetin, als Trump inderdaad president wordt van Amerika, nog veel meer onrust gaat veroorzaken in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Hij weet immers dat hij daar zonder problemen mee wegkomt als Trump het voor het zeggen heeft in Amerika.

President Hillary Clinton zal een ramp zijn voor Amerika én de rest van de wereld, president Donald Trump zou werkelijk desastreus zijn. Zo triest is het tegenwoordig gesteld in de Amerikaanse politiek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties