Voormalige laboratoriumchimpansees krijgen een prachtig nieuw thuis

Voormalige laboratoriumchimpansees krijgen een prachtig nieuw thuis

Negen voormalige laboratorium chimpansees vinden een nieuw thuis in Georgia waar nog eens 200 chimpansees zich binnenkort bij hun zullen voegen.

Project Chimps, een 236 hectare faciliteit in de buurt van Blue Ridge Georgia, verwelkomde Buttercup, Charisse, Emma, Genesis, Gertrude, Gracie, Jennifer, Latricia en Samira vorige week donderdag. Deze groep bestaande uit alleen maar vrouwtjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, kwam van de Universiteit van Louisiana's New Iberia Research Center. Zij verbleven daar met 211 anderen. Volgens de Universiteit waren ze daar wel gehuisvest, maar was het merendeel van deze chimpansees nooit voor onderzoek gebruikt.

Na een ontzettend lange reis leken de chimpansees dan ook heel erg blij om elkaar weer te zien, toen ze uit hun kooien werden gelaten en het speciaal voor hun ingerichte buitengebied in mochten.

Sarah Baeckler Davis vertelt:

Elke keer als er weer een nieuwe chimpansee toetrad binnen de groep, werd die overladen met kusjes en knuffels. Ze leken zo blij te zijn om elkaar weer te zien. Een van de meisjes klom naar de top van een heuvel en tuurde naar de omliggende bossen.

https://www.facebook.com/projectchimps/posts/1210901185622000:0

De chimpansees zullen in sociale groepen komen te leven en hebben toegang tot een fantastisch grote en bosrijke omgeving. Ook kunnen ze gebruik maken van speelgoed en zelfs puzzels. Project chimps heeft een overeenkomst met New Iberia afgesloten waarin ze zeggen alle chimpansees aan te willen nemen van de faciliteit. Op het moment hebben ze genoeg plek om 80 chimpansees te huisvesten, maar ze zijn druk bezig met verbouwingen. Uiteindelijk willen ze het mogelijk maken om 300 te kunnen plaatsen.

Ze zullen hier een prachtig leven krijgen. Ze mogen zelf beslissen wat ze willen eten, of waar ze mee willen spelen. Ze kunnen zelf beslissen met wie ze om willen gaan en als ze eenmaal gewend zijn aan hun nieuwe thuis, krijgen ze ook de vrijheid om de grote buitenruimte te ontdekken en te spelen in of onder de bomen en in het gras. Het geluk van de chimpansees staat hier voorop.

https://www.facebook.com/projectchimps/posts/1212401895471929:0

De groep geeft toe, dat leven in gevangenschap -ook als er goed voor ze gezorgd wordt- nooit ideaal is. Maar deze chimpansees hebben bijna hun hele leven al in gevangenschap geleefd en zullen het in de vrije natuur nooit overleven. Op deze manier kunnen ze toch nog genieten van hun leven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer