Voormalige salafist Maajid Nawaz: 'Bang voor racist uitgemaakt te worden benoemen we de islamistische dreiging niet'

Voormalige salafist Maajid Nawaz: 'Bang voor racist uitgemaakt te worden benoemen we de islamistische dreiging niet'

Wat is de reden dat anderhalf decennium na 11 september er nog altijd islamistische aanslagen in het Westen voorkomen? Een voormalige salafist legt het uit: het Westen is gewoon bang om de problemen aan te pakken.

Kent u Maajid Nawaz al? Ik hoop van wel, want deze Britse ex-salafist is een belangrijke spreekbuis voor mensen die hun buik vol hebben van de deken des doods waarmee de radicale islam al bijna twintig jaar probeert het westen mee te verstikken.

Het begon allemaal met de aanslagen op de Twin Towers op 11 september, maar sindsdien zijn er in een hoop Westerse steden mensen gesneuveld dankzij aanslagen gepleegd door aanhangers van de radicale islam. In Barcelona, Londen, Parijs, Berlijn, Brussel en tal van andere plaatsen kunnen ze er inmiddels over meepraten. Of nou ja, meepraten? Het valt dus wel mee met dat 'praten', want de waarheid wordt gewoon verzwegen, verdoezeld of verdraaid. Het Westen is namelijk massaal bang om voor racist te worden uitgemaakt, en dat werkt verlammend. Nawaz:

"We willen helemaal niet vechten [tegen islamitisch extremisme]. We zijn als maatschappij vaak bang om te benoemen wat de islamistische ideologie is. De vorige president was bang om het te noemen in de angst moslims te beledigen. Uit angst voor racisme en politieke correctheid zijn we niet in staat om een dreiging te benoemen, te isoleren en te bestrijden.

We zijn bang geworden om te zeggen dat [de Westerse] manier van leven beter is dan de dictatoriale bewind in Oezbekistan."

Maajid verwoordt het perfect: het is triest dat het Westen aanslag na aanslag de waarheid nog altijd niet onder ogen wil zien. En zelfs nu New York opnieuw getroffen is door een terroristische moord die werd uitgevoerd door een islamistische gek, kijkt de maatschappij weg. Je vraagt je af: hoe lang duurt het nog voordat we ons zelfvertrouwen herwinnen en we de islamisten, salafisten, wahabisten en ander extremistisch gespuis gewoon eens gaan bestrijden?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties