Voormalige salafist Maajid Nawaz: 'Bang voor racist uitgemaakt te worden benoemen we de islamistische dreiging niet'

Geen categorienov 03 2017, 15:00
Wat is de reden dat anderhalf decennium na 11 september er nog altijd islamistische aanslagen in het Westen voorkomen? Een voormalige salafist legt het uit: het Westen is gewoon bang om de problemen aan te pakken.
Kent u Maajid Nawaz al? Ik hoop van wel, want deze Britse ex-salafist is een belangrijke spreekbuis voor mensen die hun buik vol hebben van de deken des doods waarmee de radicale islam al bijna twintig jaar probeert het westen mee te verstikken.
Het begon allemaal met de aanslagen op de Twin Towers op 11 september, maar sindsdien zijn er in een hoop Westerse steden mensen gesneuveld dankzij aanslagen gepleegd door aanhangers van de radicale islam. In Barcelona, Londen, Parijs, Berlijn, Brussel en tal van andere plaatsen kunnen ze er inmiddels over meepraten. Of nou ja, meepraten? Het valt dus wel mee met dat 'praten', want de waarheid wordt gewoon verzwegen, verdoezeld of verdraaid. Het Westen is namelijk massaal bang om voor racist te worden uitgemaakt, en dat werkt verlammend. Nawaz:

"We willen helemaal niet vechten [tegen islamitisch extremisme]. We zijn als maatschappij vaak bang om te benoemen wat de islamistische ideologie is. De vorige president was bang om het te noemen in de angst moslims te beledigen. Uit angst voor racisme en politieke correctheid zijn we niet in staat om een dreiging te benoemen, te isoleren en te bestrijden.

We zijn bang geworden om te zeggen dat [de Westerse] manier van leven beter is dan de dictatoriale bewind in Oezbekistan."

Maajid verwoordt het perfect: het is triest dat het Westen aanslag na aanslag de waarheid nog altijd niet onder ogen wil zien. En zelfs nu New York opnieuw getroffen is door een terroristische moord die werd uitgevoerd door een islamistische gek, kijkt de maatschappij weg. Je vraagt je af: hoe lang duurt het nog voordat we ons zelfvertrouwen herwinnen en we de islamisten, salafisten, wahabisten en ander extremistisch gespuis gewoon eens gaan bestrijden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten