Voorstel GroenLinks voor 'titels' nu al gesloopt door MBO'ers

Voorstel GroenLinks voor 'titels' nu al gesloopt door MBO'ers

Het voorstel van GroenLinks om afgestudeerde MBO'ers een titel te geven kon op sympathie rekenen van D66-minister Van Engelshoven, maar daar bleef het dan ook bij. De NOS vroeg Timon van Engen, voorzitter van de MBO-jongerenorganisatie JOB, naar zijn mening over het voorstel. Timon was heel duidelijk: Wij vinden het niet per se nodig om extra titels toe te voegen". Logisch, want wat heb je nu aan zo'n titel? Een titel als 'prof. dr.' geeft een persoon autoriteit, maar lager dan dat gaat het al snel bergafwaarts met de effecten van 'drie letters achter je naam'.

Met het voorstel toont Zihni Özdil van GroenLinks dat hij weinig begrijpt van wat er leeft onder de jongeren. Het GroenLinks commissielid van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vond het veranderen van het woord opleiding naar studie ook al z'on grote stap vooruit. Alsof een woordwijziging de onderliggende realiteit kan veranderen, natuurlijk niet! Maar zoals u wellicht weet kan de revolutie enkel slagen als er nieuwe woorden worden gebruikt. Met die insteek was het bovenstaande voorstel ongetwijfeld ook gedaan. Özdil vindt dat afgestudeerde MBO'ers een titel moeten krijgen, want dat gaat hen vast helpen. Met wat eigenlijk? Met het werk dat deze gouden handen uitvoeren? Natuurlijk niet.

Het is typische symboolpolitiek en dat zijn we ondertussen wel gewend van GroenLinks e.a. partijen in de Tweede Kamer. Met nieuwe woorden en symbolische acties lijkt het wel een show van Uri Geller: 'You want to be fooled', denken ze bij de Groenen ongetwijfeld. Eerder deze week pleitte de partij nog voor het weghalen van de slogan 'IAMSTERDAM' omdat dit zogenaamde te individualistisch zou zijn. Op basis van welke bewijzen ze bij GroenLinks tot die conclusie zijn gekomen is altijd nog onduidelijk, maar ze waren bijzonder stellig. En daar komt nu dus het voorstel van 'drie letters achter je naam' bij. Want die drie letters gaan zeker bijdragen aan beter onderwijs? Natuurlijk niet.

De partij doet het goed in de peilingen, maar daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Het zou goed zijn als Özdil zich focust op dat wat er voor MBO'ers wel belangrijk is. Daarom een boodschap aan hem. In plaats van het versturen van persberichten, die je moederziel alleen in je kantoortje bedenkt, kun je ook eens in gesprek gaan met scholieren en studenten. Doe eens een tour door het land, praat met de scholieren en ook zeker met afgestudeerden, want die weten vaak beter waar de schoen wringt. Wellicht dat er dan meer nuttige voorstellen uit de koker van GroenLinks komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties