Vrouw verdrinkt bijna. Dan komt haar moedige 7-jarige neefje op ongelooflijke wijze in actie

Vrouw verdrinkt bijna. Dan komt haar moedige 7-jarige neefje op ongelooflijke wijze in actie

Nog maar 7 jaar, en nu al een held.

Mason is nog maar 7 jaar oud en toch is hij al een absolute held. Onlangs ging hij met zijn tante Jenny naar het zwembad. Ontzettend leuk natuurlijk, met al die glijbanen en bubbelbaden, en bovendien een heel gezellig uitstapje. Maar toen gebeurde er iets vreselijks.

Screen Shot 2015-10-02 at 13.08.18

Jenny ging van de glijbaan en ging kopje onder in het water. Maar ze kwam niet meer boven. Wat bleek? Ze had op de één of andere manier rugletsel opgelopen, waarschijnlijk door een verschoven wervel. Toen ze aan het eind van de glijbaan aankwam, merkte ze dat ze totaal geen controle meer had over haar armen en benen. Ze kon dus niet zelfstandig boven water komen, en zonk weg.

"Het enige waar ik aan kon denken, was hoeveel slokken ik kon nemen voordat ik zou doodgaan. Het waren er vijf"

Terwijl Jenny dacht dat haar laatste momenten waren aangebroken, was Mason inmiddels ook van de glijbaan gekomen. Hij wachtte tot zijn tante boven zou komen, maar dat gebeurde niet. Hoewel hij nog maar 7 jaar oud is, aarzelde hij geen moment: Hij sprong zelf het water in en zorgde dat zijn tante met haar hoofd boven water kwam.

Screen Shot 2015-10-02 at 13.09.38

Het had weinig gescheeld of Jenny was ter plekke in het zwembad verdronken, maar dankzij Mason werd ze gered. Gelukkig was er snel een ambulance om te zorgen dat Jenny weer snel helemaal de oude werd.

De jonge Mason vindt zijn heldendaad de normaalste zaak van de wereld:

"Ze was echt aan het verdrinken en dat vond ik erg. Dus daarom sprong ik erin en redde ik haar"

635755132193877497-20150817rm-OC-Fire-Kid-6

Als dank voor zijn moed is Mason door de lokale brandweer uitgeroepen tot ere-brandweercommandant van de dag. Hij kreeg een mooie rondleiding door het brandweerhoofdkwartier en zelfs een mooie brandweerhelm. En dat heeft onze jonge held absoluut verdiend!

Screen Shot 2015-10-02 at 13.08.55

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/7-year-old-boy-jumps-into-action-to-save-aunts-life-360p.mp4"][/video]

Lees meer over:
zwembad jongens Brandweer Held

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer