Vrouwenhatende moslim nam sollicitatie Qbuzz stiekem op, bewijst ons enkel te willen pesten

Vrouwenhatende moslim nam sollicitatie Qbuzz stiekem op, bewijst ons enkel te willen pesten

De islamitische man die voor zijn sollicitatie als buschauffeur bij Qbuzz aangaf vrouwen niet de hand te willen schudden, lijkt alleen maar te hebben gesolliciteerd om het bedrijf en onze maatschappij eens goed te pesten.

"Hoe kan ik Nederland eens eventjes stevig dwarszitten met hun eigen regeltjes?", moet de nep-sollicitant gedacht hebben toen hij met dit idee op de proppen kwam. En vind ervan wat je wilt, maar ons land pakken met haar eigen domheid heeft hij zeker.

In april van vorig jaar besloot een islamitische man om te solliciteren als chauffeur bij Qbuzz, de vervoerder die onder andere in Utrecht veel lijnen in handen heeft. Klantvriendelijkheid en een prettige, gelijkwaardige omgang met collega's staan hoog in het vaandel bij zo'n bedrijf, zou je denken. Dat bleek ook te kloppen voor Qbuzz, maar niet voor ons College voor de Rechten van de Mens, dat zogenaamd discriminatie zou moeten tegengaan. Dat vond het namelijk heel normaal dat de desbetreffende vrouwenminachter al voor zijn sollicitatie liet weten dat hij tijdens zijn werk nooit een vrouwelijke passagier of collega de hand zou schudden vanwege zijn geloof, en vond het totaal niet kunnen dat Qbuzz om die reden zijn sollicitatie afzegde. "Discriminatie op basis van geloof", noemde het College dat. Maar hé, discriminatie op basis van geslacht is natuurlijk wel helemaal prima hè? Juist ja.

Ongeacht de krankzinnigheid van het College blijkt nu echter ook dat de man zelf niet alleen zwaar gelovig is, maar puur en alleen solliciteerde om ons te pesten. Als het die man er écht om zou gaan zijn geloof tot de letter te volgen dan zou ik daar misschien nog iets van begrip voor kunnen opbrengen - met de essentiële toevoeging dat dat dan wel betekent dat bedrijven en personen het volle recht moeten hebben om niets met hem te maken te hebben, zodat snel duidelijk wordt dat hij beter ergens heen kan waar men zijn opvattingen deelt.

Daar bleek het dus uiteindelijk niét om te gaan, nu bekend is geworden dat hij het gesprek, waarin hij aangaf te weigeren vrouwen de hand te schudden, helemaal heeft opgenomen en als 'bewijs' voor de discriminatie door Qbuzz heeft gebruikt in zijn zaak. Dan rijst natuurlijk de vraag: waarom neemt iemand zo'n gesprek in hemelsnaam op - overigens zonder medeweten van het bedrijf? Als je serieus een baan ambieert dan doe je zoiets niet. Sterker nog, als je een beetje slim bent geef je dat helemaal niet aan bij je sollicitatie: er valt nou niet bepaald te verwachten dat je er dolenthousiaste reacties op krijgt.

Nee, de enige reden om zoiets te doen die te bedenken valt is dat de man dondersgoed wist hoe de vervoerder zou reageren, en de kans is nog groot ook dat hij het helemaal niet met ze oneens is. Hij wist echter ook dat wij in Nederland de laatste jaren zó sterk zijn doorgeslagen dat we elk beetje discriminatie of islamofobie met alle wapens bestrijden - tenzij het een moslim is die discrimineert, want dan staat het tegengaan van islamofobie natuurlijk hoger in het vaandel. Als het zijn doel was om te tonen hoe diep wij als land zijn gezonken - en dat zit er dik in - dan is hij daar in ieder geval met vlag en wimpel in geslaagd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties