Bombardementen VS verhinderen opmars IS

Geen categorieaug 12 2014, 10:00
Een begin, maar onvoldoende.
De opmars van het leger van de barbaren van Islamic State (IS) is gestrand door de aanvallen van de Amerikaanse luchtmacht, maar de barbaren zijn niet serieus verzwakt. Althans, dat zegt een woordvoerder van het Amerikaanse leger.
Deze liet weten dat door de luchtaanvallen IS niet meer zo snel terreinwinst boekt in de provincie Arbil in de autonome Koerdische regio in Irak, maar dat ze niet van invloed zijn geweest op de slagkracht van de soennieten elders in Irak en Syrië.
Nou, ik zou zeggen: hoogste tijd om nog enkele gerichte acties uit te voeren, totdat het hele barbarenleger met de grond gelijk gemaakt is. Men moet het ijzer smeden als het heet is, nietwaar?
Pikant is wel, dat tot ongenoegen van de huidige Iraakse premier Nuri al-Maliki, de Iraakse president Fuad Massum de plaatsvervangend parlementsvoorzitter Haider al-Abadi tot formateur van een nieuw kabinet in Irak heeft aangewezen. De (politieke) dagen van Al-maliki lijken geteld. Tot genoegen van Barack Obama, die de aanstelling van Al-Abadi 'een veelbelovende stap vooruit' noemde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten