VVD en PvdA in koor: Lasten blijven lekker hoog!

Geen categoriemrt 05 2014, 9:00
We hadden niet anders verwacht.
Het is altijd een goede tijd om de lasten te verlagen - of de economie nou groeit of krimpt - zeker in Nederland, waar de belastingdruk erg hoog is. VVD en PvdA zijn er echter van overtuigd dat het nóóit een goede tijd is om de lasten te verlagen. Liever verhogen ze iedere keer de belastingen, om vervolgens op de borst te kunnen kloppen dat zij de staatsschuld terugdringen.
VVD en PvdA willen, ook nu de cijfers van het CPB plotseling gunstig zijn, niet één cent teruggeven aan de burger:

"Ondanks de gunstige cijfers is er volgend jaar nog steeds een begrotingstekort," zei fractievoorzitter Halbe Zijlstra dinsdag in reactie op de ramingen van de CPB. Hij zegt fouten uit het verleden inzake lastenverlichting niet te willen herhalen. "Namelijk dit soort dingen doen op basis van extra schulden." Volgens Zijlstra maken de CPB-cijfers wel duidelijk dat de maatregelen van het kabinet "effect hebben".

Het is de omgekeerde wereld. In de grensstreek gaat het ene na het andere pompstation failliet en worden werknemers met hypotheken en gezinnen ontslagen omdat VVD en PvdA de accijnsverhoging van 1 januari niet willen terugdraaien. Ondanks verwoede pogingen de economie kapot te maken met de ene belastingverhoging na de andere, is het de coalitie niet gelukt. De Nederlandse economie is veerkrachtiger dan VVD en PvdA dachten.
Overigens, en dat moet gezegd worden, is het te prijzen dat VVD en PvdA eerlijk zijn over hun plannen. Er komt geen lastenverlichting en daar moet de kiezer het maar mee doen. Op 19 maart om precies te zijn. En op 22 mei natuurlijk. En mogelijk later dit jaar, als het kaartenhuis van Mark Rutte en Diederik Samsom in elkaar stort en we voor de derde keer dit jaar naar de stembus mogen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten