VVD gaat door de knieën voor pardontrio: CDA, CU en D66 krijgen hun kinderpardon

VVD gaat door de knieën voor pardontrio: CDA, CU en D66 krijgen hun kinderpardon

Nou ja, 'kinderpardon': de ouders mogen natuurlijk ook in Nederland blijven.

Het heeft even geduurd, maar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben dan toch een akkoord bereikt over het kinderpardon. Waar het op neerkomt is dat alle huidige gevallen een pardon krijgen. De kinderen en hun ouders (en mogelijke broers en zussen) mogen dus in Nederland blijven, hoewel ze feitelijk geen vluchtelingen zijn. Dat is precies wat het pardontrio wilde. En wat de VVD daarvoor terugkrijgt? Nou, dat het pardon hoegenaamd niet van toepassing is op toekomstige gevallen. Vanaf nú zal de wet wél geïmplementeerd worden.

Lachwekkend natuurlijk. Er is werkelijk geen enkele reden om te geloven dat er later niet gewoon wéér een algemeen pardon komt. In Amerika hebben ze daar ervaring mee. Het begon allemaal onder president Reagan, en sindsdien krijgen miljoenen illegalen met enige regelmaat een nieuw pardon.

Oh ja, en er komt ook een soort van reviewsituatie, waardoor 'schrijnende gevallen' bij voorbaat benoemd worden zodat de minister niet geheel op eigen houtje een pardon kan verlenen aan nepasielzoekers die al jaren in Nederland zijn. Dat zou dan ook winst zijn voor de VVD.

Een lachertje, ik kan niet anders zeggen. De VVD is voor de zoveelste keer door de knieën gegaan voor de coalitiepartners -- wat je inhoudelijk trouwens verder ook van het pardon moge denken. De nepliberalen zijn al jaren de grootste partij, hebben al negen jaar de premier, maar als de coalitiepartner maar even 'boe' of 'bah' roept gaan ze meteen door de knieën. Steeds weer.

Nou ja, gelukkig dat er tegenwoordig alternatieven zijn voor de VVD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties