VVD-nepliberaal Han Ten Broeke: 'Na Tea Party en Donald Trump kan de Republikeinse Partij uit elkaar vallen'

VVD-nepliberaal Han Ten Broeke: 'Na Tea Party en Donald Trump kan de Republikeinse Partij uit elkaar vallen'

Hoop doet leven, hè Han?

Ach, altijd leuk wanneer nepliberalen van de VVD hun masker even laten zakken zodat we allemaal kunnen zien dat ze stiekem gewoon PvdA'ers zijn:

Ten Broeke was jarenlang Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij was één van de mensen die dichtbij Mark Rutte stonden, en die de linkse koers van de partij van harte steunden. Hij hoorde écht bij de Rutte-vleugel. Als hij zoiets zegt weet je dat de elite van de partij er eigenlijk net zo over denkt als hij.

Natuurlijk is zijn statement je reinste onzin. Uit alle opiniepeilingen blijkt dat Republikeinse kiezers behoorlijk eensgezind zijn. Ze staan als één man achter Trump, wat ook niet zo gek is aangezien Amerikaanse kiezers van beide grote partijen dat altijd doen als 'één van hen' president is. Dat was onder Barack Obama, George W. Bush, en Bill Clinton niet anders. Als er ooit een gevaar was dat de Republikeinse Partij uit elkaar zou vallen, dan was dat het geval in 2010, toen de Tea Party een groot offensief lanceerde en meerdere Republikeinse elite-kandidaten uitschakelde omdat ze te centristisch waren in hun ogen.

Sindsdien is de Republikeinse Partij heel duidelijk één partij, geleid door één man: Donald Trump. Er zijn héél weinig Republikeinen die daar anders over denken. Zij die dat wel doen zijn de uitzondering -- en dat soort mensen zijn er altijd; ze zijn altijd een kleiner-dan-kleine minderheid. Ook dat was het geval onder Obama, Bush, en Clinton. Zelfs onder Ronald Reagan waren er zulke types in de Republikeinse Partij -- dit terwijl Reagan de verkiezingen met groot gemak won, keer op keer de vloer aanveegde met zijn Democratische tegenstanders, én ongekend populair was onder alle soorten kiezers. Nou ja, behalve dat handvol mafketels dus.

Deze tweet van Ten Broeke zegt daarom minder over Trump, dan over Ten Broeke... en over zijn partij.

Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan zo'n man. Hij wordt blijkbaar zó gedomineerd door zijn haat voor Trump dat hij de werkelijkheid al heel lang uit het oog verloren is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties