snapshot 3

VVD schrapt helft van oude kieslijst en zet extra veel vrouwen op nieuwe concept-lijst

Geen categoriedec 01 2020, 19:00
Het grootste deel van de VVD-fractie keert na de Kamerverkiezingen van maart niet terug. Van de 32 VVD-Kamerleden komen er 17 niet meer voor op de nieuwe concept-lijst, die nu wordt aangevuld met extra veel vrouwen. Daar kicken ze namelijk op bij links en de VVD heeft wat schandaaltjes te compenseren.
Mark Rutte krijgt Tamara van Ark naast zich op plek twee. Gevolgd door Sophie Hermans, Bente Becker en Dilan Yesilgöz. Daarna komen er weer een paar kerels, Aukje de Vries en Ockje Tellegen. Zes van de eerste tien zijn dus vrouw. Voor de rest zijn het grotendeels onbekenden voor het bredere publiek.
Die zullen zich dus de komende drie maanden moeten profileren, wat onwaarschijnlijk is. De VVD lijkt er meer op te gokken dat men op de partij gaat stemmen en wat extra stemmen bij links wegtrekt door er veel vrouwen op te zetten, want die kicken daar vooral op.
Ik zie zo snel ook geen reden om tot een andere conclusie te komen. Anders hadden ze toch al veel eerder kunnen beginnen met het promoten van al die nieuwelingen? Wat dat betreft doet GroenLinks dat veel beter. Al was dat vast niet de bedoeling wat betreft die nieuwe nummer 9 daar, maar het werkt wel!
Maar goed, het is wel mooi om te zien dat er bij de VVD een flinke frisse wind doorheen komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten