VVD verliest grip op asfalt

VVD verliest grip op asfalt

Meer asfalt, harder rijden en lagere belastingen op autorijden: het komt er maar niet van.

Eind vorige week zei CDA-Kamerlid Sander de Rouwe dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu van VVD'er Melanie Schultz van Haegen gerust kan worden opgeheven, want er wordt steeds meer meer afgesnoept van het budget voor infrastructuur. Een simpel staatssecretariaat zou genoeg zijn. Er zou de afgelopen acht maanden maar liefst 8 miljard euro uit het potje van infrastructuur verdwenen zijn naar andere ministeries.

Investeringen in het wegennetwerk blijven achter, en dat is voor een 'asfaltpartij' als de VVD echt een doodzonde. De liberalen zijn nu heel erg bang hun unique selling point te verliezen aan de andere partijen op rechts: het CDA en de PVV. Die zorg is meer dan terecht, want er komt werkelijk helemaal niets terecht van de VVD-agenda als het gaat om meer wegen, harder rijden en lagere belastingen op autobezit en autogebruik.

Daarom probeert de VVD nu het nieuws te domineren met voorstellen om het eigen profiel te bewaken en het beeld te kantelen dat er niks terechtkomt van die asfaltagenda van de VVD. Het ene na het andere voorstel wordt afgevuurd via de media: de VVD wil minder zebrapaden, de VVD wil dat we rechts kunnen inhalen, de VVD wil een uitbreiding van het inhaalverbod voor vrachtwagens, en de VVD wil dat we harder gaan rijden als er niemand aan het werk is op de locaties met wegwerkzaamheden (op de A4 bijvoorbeeld, waar echt niet dag en nacht wordt gewerkt).

De voorstellen zijn sympathiek en kunnen wat mij betreft meteen worden ingevoerd (behalve het beperken van het aantal zebrapaden, die zijn er voor onze kinderen). Maar ja, de liberalen zitten in een kabinet met de PvdA, he? De automobilist is nog steeds een melkkoe voor de overheid. De accijns op lpg en diesel gaat volgend jaar omhoog, en de PvdA kondigt vandaag alvast aan af te willen van 'asfaltdenken'. De PvdA vindt dat er in de toekomst minder ruimte moet zijn voor asfalt en meer ruimte voor "flexibiliteit, duurzaamheid en innovatie". Dan weet je het wel: de PvdA gaat geen millimeter buigen voor de wensen van de VVD. De VVD stikt er maar in, in al dat asfalt.

Het is zo klaar als een klontje: de liberalen verliezen hun grip op de asfaltagenda. Tijd voor CDA en PVV om daar eens flink op te gaan hameren. De VVD komt op voor de hardwerkende Nederlander die dagelijks in de file staat om centjes te verdienen? Dacht het niet. Tijd om een eind te maken aan het kabinet, jongens en meisjes van de VVD, want het gaat nu wel heel hard achteruit met die geloofwaardigheid van jullie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties