VVD wil corruptie aanpakken. Soortemet dan

Geen categoriejan 23 2014, 15:14
Aanscherping regels rond giften is niet voldoende jongens.
In een verklaring aan journalisten meldt de VVD vandaag dat ze de regels rond giften aan de partij en individuele politici heeft aangescherpt. Dit om corruptie en / of belangenverstrengelingen voortaan te voorkomen, of iets dergelijks.

De VVD heeft de regels rond giften aan de partij en politici aangescherpt. Dat meldt de liberale partij donderdag in een verklaring. De regels gingen al op 1 januari in. Kandidaten moeten schenkingen boven de 25 euro registreren. Als het om 1000 euro of meer gaat, moet toestemming worden gevraagd van het plaatselijke partijbestuur en giften vanaf 4500 euro worden openbaar gemaakt.

2013 is in dit opzicht een bijzonder moeilijk jaar geweest voor de VVD. Die club staat nu - deels terecht - bekend als dé meest corruptie politiek partij van Nederland. De ene liberaal houdt de andere het hand boven het hoofd, er worden stemmen geronseld, ons-kent-ons, het bedrijfsleven en de politiek vormen een conglomeraat, etc.
Blijkbaar probeert de VVD daar dit jaar iets aan te doen. Dat doet de partij niet door corruptie elementen keihard uit de partij te gooien, maar door de regels wat aan te scherpen. Omdat de kiezer dan denkt: 'Zo, zo, ze menen het serieus! De regels worden zowaar strenger!'
Partijbaas Benk Korthals:

"Het nieuwe reglement past in de door de VVD ingezette lijn van nog meer transparantie rond integriteit. Wij vinden dat de integriteit van de VVD en de VVD-ers die kiezers vertegenwoordigen boven elke twijfel verheven moet zijn."

Uh nee, beste VVD, zo werkt het dus niet. Je kunt niet zeggen: zo, we passen de regels wat aan, en voila, de partij is opeens een buitengewoon transparante en schone club. Om het vertrouwen terug te winnen moet je eerst maar eens laten zien dat je nu keihard tegen corruptie bent. Dat doe je door corruptie VVD'ers op te sporen en ze uit de partij te zetten. 
Tot dat gebeurt kan de kiezer dit soort spelletjes niet al te serieus nemen. Jammer, maar wel leuk geprobeerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten