VVD'er Tjibbe Joustra zet de aanval in Omtzigt en liegt: 'Kan schadelijk zijn voor MH17-onderzoek!'

VVD'er Tjibbe Joustra zet de aanval in Omtzigt en liegt: 'Kan schadelijk zijn voor MH17-onderzoek!'

De VVD wil ten koste van alles af van Pieter Omtzigt.

Ah kijk wat leuk! De NOS heeft nóg een prominente VVD'er gevonden die bereid is om te roepen dat Pieter Omtzigt maar uit de politiek moet verdwijnen omdat hij door één foutje het onderzoek naar MH17 zogenaamd beschadigd zou hebben. Het gaat om Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

De kwestie rond CDA-Kamerlid Omtzigt, die betrokken was bij een verklaring van een Oekraïner over de MH17-ramp, kan schadelijk zijn voor het verdere MH17-onderzoek en het verloop van het strafproces. Dat zegt Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). "Het geeft ruimte voor andere theorieën over de toedracht van de ramp."

Daar voegt Joustra aan toe dat het volgens hem vaststaat dat MH17 uit de lucht is geschoten door een BUK-raket. Rusland probeert dat tegen te spreken, zegt hij, maar dat is écht zo.

Hartstikke leuk hoor, maar Omtzigt heeft nooit iets anders beweerd. Bij de bijeenkomst waar het hier over gaat zei de CDA'er dat zelf ook. Hij wil alleen weten hoe het zo ver heeft kunnen komen -- hoe MH17 daar kon vliegen, waarom de door Rusland gesteunde rebellen mogelijk dachten dat het een militair vliegtuig was, etc. Dat zijn heel normale vragen waarop je toch antwoorden mag verwachten.

Natuurlijk begrijpt dat Joustra dat ook prima, maar daar gaat het hem niet om. Meneer is in de eerste én laatste plaats VVD'er, en dat betekent dat hij maar wat graag bereid is om een man de politiek uit te werken die gehaat wordt door Mark Rutte. Want ja, dáár gaat het hier om. Rutte wil af van Omtzigt. Deze 'controverse' is een stok om hem de politiek mee uit te slaan. Omtzigt is namelijk véél te lastig... en ook nog eens de 76e stem van de coalitie in de Tweede Kamer. Aangezien Rutte niet weet of hij écht op Omtzigt kan rekenen bij belangrijke gevallen probeert hij hem nu zover te krijgen dat hij opstapt zodat hij vervangen kan worden door een rustige CDA'er; zo iemand die braaf doet wat hem of haar gezegd wordt.

En ja, de VVD-vrienden van het mediakartel doen daar maar wat graag aan mee. Eerst de NRC en nu de NOS. Ze zullen hier pas mee ophouden als ze duidelijk wordt dat Omtzigt nergens heengaat en dat hij nog altijd gesteund wordt door zijn kiezers... of als hij de handdoek wél in de ring gooit. In het laatste geval zullen ze nog even op zijn politieke graf dansen en andere 'lastige' Kamerleden vertellen dat dit is wat er gebeurt als je je verzet tegen De Wil van De VVD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties