Waar is de rechtse Matthijs van Nieuwkerk?

Geen categoriejul 12 2014, 12:45
Rechts Nederland heeft een eigen Matthijs van Nieuwkerk nodig.
Gisteren bevestigde de Raad van Cultuur wat rechts Nederland allang wist: de publieke omroep is veel te links. Dat is een probleem, omdat de publieke omroep bedoeld is voor iedereen. Dus ook voor rechtse Nederlanders. Ongeveer de helft van de Nederlanders is rechts, dus ongeveer de helft van de publieke omroep zou moeten bestaan uit rechtse programma's. We betalen immers allemaal belastinggeld.
Toch is er geen rechtse Pauw & Witteman of een rechtse De Wereld Draait Door. Ja, er is een christelijke Pauw & Witteman die het soms goed doet en soms net een kopie lijkt van het VARA-programma als het gaat om de gastenselectie, maar dat is wat anders dan een rechtse Pauw & Witteman. En er is al helemaal geen rechtse Matthijs van Nieuwkerk. Vooral dat laatste is een groot probleem.
Met een rechtse Matthijs van Nieuwkerk bedoel ik niet dat er per se een rechtse DWDD moet komen. Liever niet zelfs. DWDD is namelijk een flutprogramma met iedere keer dezelfde gasten, dezelfde grapjes en dezelfde bandjes die een minuutje muziek mogen spelen. Nee, dat is niet bepaald aantrekkelijk. Wat ik bedoel, is dat rechts Nederland geen écht tv-talent in huis heeft. Je kunt veel zeggen van Van Nieuwkerk, maar niet dat hij geen tv-talent is.
Als rechts Nederland serieus wil worden genomen, dan moeten we met z'n allen investeren in het opleiden en begeleiden van talenten die het wel eens heel ver zouden kunnen gaan schoppen in Hilversum. Rechts Nederland levert vooral schrijvers, bloggers en columnisten. Daar is helemaal niks mis mee, maar het is nu tijd om een stapje verder te gaan en ook de stap naar televisie (en radio) te maken. Waarom? Omdat we daar nog veel meer mensen mee kunnen bereiken.
Uiteraard zullen we worden tegengewerkt door de linkse kliek in Hilversum. Links wil niet dat rechts invloedrijke functies krijgt. So be it. Als zij ons proberen uit te sluiten van de publieke omroep, dan betekent dat maar één ding. Dat ze bang voor ons zijn, dat ze de macht niet met ons willen delen. Als wij net zoveel invloed willen hebben als links heeft in Hilversum, dan moeten we de komende tien jaar flink gaan investeren in rechtse talenten. Wedden dat er dan vanzelf een rechtse Matthijs van Nieuwkerk komt bovendrijven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten