Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast?

Geen categorienov 30 2019, 7:55
Dat een koelkast onmisbaar is in je keuken mag duidelijk zijn. Maar wist je dat de juiste koelkast ook je comfort kan vergroten en de energierekening kan verlagen? Er zijn maar genoeg redenen om tot de aanschaf van een nieuwe koelkast over te gaan; maar waar moet je eigenlijk op letten? We hebben de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet zodat je straks makkelijker een keuze kunt maken!
Hoewel er maar genoeg aanbieders van koelkasten zijn betekent dit niet altijd dat je de juiste kwaliteit koelkast in huis haalt. Koop dus altijd bij een betrouwbare aanbieder. Het kopen bij een specialist hoeft niet eens duur te zijn: specialisten zoals Budgetplan bieden geweldige koelkasten aan van hoge kwaliteit, voor een lagere prijs. Op deze manier weet je zeker dat je een koelkast in huis haalt die jaren meegaat, aan alle wensen en behoeften voldoet, en daarnaast geen gat in je financiën brengt!
Een inbouw koelkast kan vaak mooi weggewerkt worden in een (al dan niet nieuwe) keuken, maar komt ook met een ander prijskaartje dan een losstaande koelkast. Dit maakt een inbouw koelkast over het algemeen alleen een slimme keuze wanneer de hele keuken aan vernieuwing toe is. Ben je daarentegen alleen op zoek naar een nieuwe koelkast, dan kun je vaak beter voor een losstaande koelkast kiezen.
De kans is groot dat je op zoek bent naar een kastmodel koelkast, maar daarnaast zijn er ook andere modellen beschikbaar. Een tafelmodel bijvoorbeeld, of een bar model. Het tafelmodel is maximaal 85 centimeter hoog en 60 centimeter diep, en kan in veel gevallen makkelijk onder het aanrechtblad geplaatst worden. Gezien deze koelkast klein is, is deze vaak niet geschikt voor de normale keuken, maar weer ideaal voor een gasthuis bijvoorbeeld. Het kastmodel is daarentegen de meest bekende en populaire keuze voor de keuken. Vooral voor gezinnen met meer dan twee personen heeft deze koelkast voldoende inhoud. Daarnaast kun je het kastmodel in verschillende hoogtes aanschaffen, en zijn er zowel combinaties met als zonder vriezer mogelijk.
Naast koelkasten zijn er tegenwoordig ook koellades aan te schaffen. Je kunt deze op een plekje in de kasten onder het aanrechtblad plaatsen, waardoor je bepaalde producten direct bij de hand hebt.
Moet jouw koelkast snel kunnen koelen en vriezen? Dan zijn hier speciale modellen voor beschikbaar. Deze modellen hebben een snelkoel- of vries functie die ervoor zorgt dat producten in no-time naar de juiste temperatuur gebracht worden.
Een ander belangrijk aspect is de energieklasse van de koelkast. Hoe efficiënter een koelkast met de energie is, hoe lager de energierekening uiteindelijk zal zijn. Houd de energieklasse dus altijd in het oog bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast!
En als laatste is er nog het geluidsniveau. Hoewel iedere koelkast een motor heeft en dus geluid maakt, zijn er grote verschillen in de hoeveelheid geluid die een koelkast produceert. Kijk altijd even naar de hoeveelheid DB van een koelkast zodat je zeker weet dat je niet met teveel herrie in de keuken eindigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten