Walgelijk. Amerikaanse taferelen in Nederland: 'Oproep om massaal te plunderen in Rotterdam, politie neemt oproep serieus'

Walgelijk. Amerikaanse taferelen in Nederland: 'Oproep om massaal te plunderen in Rotterdam, politie neemt oproep serieus'

Plunderen van winkels Bron: Shutterstock: Door erlucho

Jongeren worden via sociale media opgeroepen om mee te doen aan een plundering die in Rotterdam zou moeten plaatsvinden. Via Snapchat wordt er opgeroepen om aankomende zaterdag, in naleving van Amerikaanse steden, ook te starten met plunderen in Rotterdam. Ondernemers nemen de oproep serieus, en zij worden gesteund door de politie. De politie staat alvast op scherp.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondernemers schrokken zich te pletter toen ze het gerucht hoorden dat er werd opgeroepen tot plunderingen in Rotterdam. Op Snapchat wordt er namelijk opgeroepen tot een 'purge' in het centrum van Rotterdam. Tal van ondernemers deden logischerwijs direct melding bij de politie. De politie neemt de meldingen, en daarmee dus ook de oproep, serieus.

,,We hebben het gezien en volgen het nauwlettend. We zullen indien nodig passende maatregelen nemen, herkenbaar of niet herkenbaar, maar welke dat zullen zijn, zeggen we vanzelfsprekend niet’

Afgelopen dinsdag hield de politie ook al een 20-jarige jongen aan die opriep tot plunderingen in Alphen aan den Rijn. Het is te debiel voor woorden dat er serieus jongeren in Nederland zijn, die naar aanleiding van Amerikaanse taferelen, ook wel zin hebben in een goede 'purge'.

De verveling van de coronatijden versterkt deze 'neiging' waarschijnlijk alleen maar meer. Jongeren zitten zonder werk en/of school en vervelen zich te pletter. Bepaalde sneuneuzen zien dit als perfecte afleiding in deze 'saaie tijden'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties