Walgelijk autoritarisme! Dienders sluiten Berning Supermarkt want corona

Walgelijk autoritarisme! Dienders sluiten Berning Supermarkt want corona

Dit is totaal onacceptabel wangedrag van de autoriteiten. In Noord-Deurningen heeft de politie (met dwang) een supermarkt gesloten -- tegen de wil in van de eigenaar. Want corona. Klanten stonden met verbazing bij de supermarkt en lieten duidelijk merken wat ze van deze wanactie vonden. De autoriteiten hadden daar lak aan. Uiteindelijk deed de eigenaar een stap terug en sloot hij zijn deuren.

Het is ongelooflijk dat we dit meemaken. Het is 2020. Niet 1944. Maar toch gebeurt het. In Noord Deurningen heeft Berning supermarkt zijn deuren op last van de autoriteiten gesloten. De eigenaar wilde niet meewerken en klanten steunden hem vol passie. Uiteindelijk gingen ze tóch door de knieën voor de politie. De deuren gingen dicht. De eigenaar bleef achter met tranen in zijn ogen.

Eigenaar Raymond Berning werd gedwongen zijn supermarkt te sluiten omdat hij de coronamaatregelen niet zou naleven. Berning vond dat volstrekt belachelijk. Vannacht parkeerde hij dan ook zijn Volkswagenbus voor de deur van de supermarkt, zodat de autoriteiten de boel niet tegen zijn wil konden sluiten. In de ochtend reed hij zijn bus vervolgens weer weg waarna hij, onder luid applaus van "honderden dorpelingen," de winkel "gewoon" opende.

Maar toen kwam het. Er kwam politie langs. De boodschap die Berning te horen kreeg: om 10:00 moest de boel definitief dicht. Zo niet, dan zou er gewelddadig ingegrepen worden door de dienders.

En dus ging Berning tóch door de knieën, terwijl zowel hij als zijn klanten zeggen dat de winkelier wel degelijk "veel maatregelen" heeft getroffen om verspreiding van het virus tegen te houden. "Ik doe al maanden mijn uiterste best met een desinfectiezuil, stickers op de vloer met aanwijzingen voor de eenrichtingsroute, spatschermen bij de kassa’s en ruimere openingstijden voor de spreiding. Zeg het maar. Wat kan ik nog meer doen?" aldus Berning.

Daar komt nog eens bij dat veel van de bezoekers uit Duitsland komen. Die dragen dan ook trots mondkapjes.

Het probleem van de autoriteiten? Ze vinden het "te druk" in de winkel. Ten eerste gaat dat die kleine dictatortjes helemaal niets aan, maar ten tweede is die informatie foutief. In de ambtelijke stukken staat namelijk dat de supermarkt 140 vierkante meter is. Dat klopt niet. We hebben het over 500 vierkante meter.

Da's nogal een verschilletje.

Wat hier gebeurt is walgelijk. Ten eerste is het duidelijk dat Berning zijn best doet om de maatregelen zo goed mogelijk na te leven. En ten tweede handhaaft de politie bijzonder selectief. Relschoppers kunnen overal hun gang gaan, 'jongeren' schieten overdag op het strand gewoon onschuldige omstanders dood, maar de politie is boos "want niet genoeg afstand."

Triest. Ziek. Misselijkmakend. En ook nog eens in strijd met iedere natuurwet -- de rechten waarmee we geboren zijn, puur en alleen omdat we méns zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus Twente

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties