Walgelijke Bataclan-aanslagpleger Salah Abdeslam heeft geen spijt: "Ik schaam me niet!"

Geen categoriejan 13 2017, 21:00
De terrorist weigert nog steeds om te praten met politie en justitie, maar schrijft in een brief dat hij zich niet schaamt voor zijn daden.
De aanslagen in Parijs op 13 november 2015 schokten de wereld. De ISIS-terroristen lieten zich van hun meest wrede kant zien en maakten tientallen onschuldige slachtoffers. De enige overlevende aanslagpleger, Salah Abdeslam, was maandenlang op de vlucht voordat hij vorig jaar in België werd gepakt. Sindsdien heeft hij altijd geweigerd om te praten met politie of justitie. Dat is frustrerend, want de getuigenis van Abdeslam zou ons veel meer kunnen vertellen over de plannen van ISIS in Europa en de denkwijze van een terrorist.
Maar hoewel Abdeslam blijft zwijgen tegen zijn ondervragers, uit hij zich wel in schriftelijke correspondentie vanuit de gevangenis. De Franse krant Libération heeft een deel van die brieven gepubliceerd. Abdeslam heeft per brief contact met meerdere mensen: zo heeft een aantal katholieken hem brieven gestuurd om te vragen hoe hij in vredesnaam kan geloven dat God zo'n terreurdaad wil. Verbijsterend genoeg zijn er ook vrouwen die Abdeslam schrijven en met hem willen trouwen.
Aan één van die vrouwen schrijft Abdeslam dat ze geen bewondering moet hebben voor hem, maar alleen voor Allah. Wel vermeldt hij erbij dat hij zich absoluut niet schaamt voor wie hij is of wat hij heeft gedaan. Dat blijkt uit de gepubliceerde fragmenten in Libération. Het is eigenlijk te walgelijk voor woorden: Abdeslam is medeverantwoordelijk voor de tientallen doden bij de aanslagen in Parijs, maar hij lijkt totaal niet aangedaan. Het laat hem simpelweg koud dat er zoveel jongens en meisjes zijn afgeslacht. Zelfs nu hij in de gevangenis zit, kent hij geen enkele schaamte.
Het is bijna angstaanjagend om te lezen hoe emotieloos deze terrorist is, maar wel essentieel om de gedachtegang van ISIS-terroristen te begrijpen. Deze barbaren kennen geen enkele genade, geen enkel berouw. We moeten deze fanaten dan ook zo snel mogelijk stoppen voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten