Fervente Israël-hater Dries Van Agt stemt woensdag niet op zijn CDA want: 'Ze weigerden Israël te boycotten!'

Fervente Israël-hater Dries Van Agt stemt woensdag niet op zijn CDA want: 'Ze weigerden Israël te boycotten!'

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma mag woensdag wel een pak zakdoekjes meenemen om zijn tranen op te vangen: zijn voorganger Dries Van Agt weigert namelijk om dan zijn stem aan zijn eigen partij te geven!

Van 1977 tot 1982 was Dries van Agt, inmiddels alweer 86 jaar, premier van ons land namens het CDA. Iemand die zo nauw betrokken was en is bij zijn partij zou dus altijd trouw blijven aan het CDA, zou je denken. Dat wil hij ook wel, maar op één punt kan deze anti-Joodse politicus zijn partij niet meer verdragen: ze steunden hem niet in zijn haat voor Israël.

Voor wie niet geheel bekend is met de krankzinnige standpunten van Van Agt: dit is de man die een boek met de veelzeggende naam "Een schreeuw om recht - de tragedie van het Palestijnse volk" schreef - een boek dat je zou verwachten terug te vinden in een stoffige hoek bij de sectie 'fictieve boeken en sprookjes', maar waar hij toch echt serieuze bedoelingen mee had. Hij zet zich al jaren in voor allerlei zogenaamde 'Palestijnse' organisaties die niets liever zouden doen dan alle Joden meteen de Middellandse Zee in te flikkeren. Gelukkig kunnen zij dat niet, aangezien Israël zich erg bewust is van de gevaren die haar omringen en dan ook alles doet om veiligheid voor haar inwoners te garanderen.

Van Agt kan dat echter niet hebben, en voelt zich daarbij gesterkt door linkse partijen in onze Kamer. D66 en SP - dan weet je ook weer waar je woensdag in ieder geval niét op moet stemmen als je Israël een warm hart toedraagt - dienden een motie in waarbij werd opgeroepen tot het opschorten van het associatieverdrag met Israël, zolang dat land niet een totale bouwstop zou afvaardigen in gebieden die zogenaamd zouden toebehoren aan 'Palestina'. Alhoewel het nog maar zeer de vraag is of het Joodse volk tegenwoordig nog wel een vriend heeft in het CDA stemde die partij in ieder geval toen tegen de motie. En ja, dat vond vadertje Van Agt dus niet heel erg leuk!

In de meest recente nieuwsbrief van The Rights Forum - de organisatie die Israël-basher Van Agt zelf heeft opgezet om zijn gevaarlijke ideeën rondom het conflict te verspreiden - zet hij nog eventjes mooi uit waarom hij deze keer toch maar op een andere partij stemt:

Door de tegenstem van het CDA haalde deze gematigde motie geen Kamermeerderheid en werd verworpen. Hier komt bij dat het CDA de anti-BDS campagne in de Tweede Kamer versterkt, die in werkelijkheid een campagne is vóór de Israëlische bezetting en tegen mensenrechtenorganisaties die de bezetting bekritiseren.

Met dit halfslachtige gedoogbeleid van Israëls bezetting en kolonisatie kan en wil ik mij niet langer verzoenen. Ik heb daarom besloten om bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen niet op het CDA te stemmen.

Ach gossie: het afschieten van die zogenaamd 'gematigde' motie en het bestrijden van BDS - een beweging die er puur en alleen op uit is om anti-Israëlische acties uit te voeren, en geen barst geeft om de Arabische inwoners van dat land - zijn dus de redenen dat het CDA zich deze keer niet mag verheugen op zijn stem. Nou, ik zou bijna zeggen dat dit een enorm goede reden is om toch maar wél op deze partij te gaan stemmen, zij het niet dat er partijen zijn die wat consistenter zijn in hun steun voor het Joodse volk. Ik denk niet dat iemand bij het CDA zal rouwen om zijn keuze: zo'n anti-semiet - wat dat ben je gewoon als je een heel volk wilt laten lijden doordat je het oneens bent met één actie van hun regering - kunnen ze daar vast al kiespijn missen. Ik ben in ieder geval blij dat de tijd dat deze man macht had ver achter ons ligt: laat de toekomst er een zijn waarin we een premier krijgen die de bijzondere band tussen onze beide landen wél op waarde schat!

Lees meer over:
CDA Israël boycot Dries van Agt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties