Walgelijke voetbalsupporters misbruiken holocaust om goedkoop puntje tegen Ajax te scoren

Walgelijke voetbalsupporters misbruiken holocaust om goedkoop puntje tegen Ajax te scoren

"Toen 020 nog maar één ster had," vergezeld door Joodse kinderen uit de Tweede Wereldoorlog die ieder één jodenster droegen. Aldus één van de meest walgelijke plaatjes die een Feyenoord-fan deze week plaatste in een amateuristische propaganda-oorlog tegen medevoetbalclub Ajax.

Met de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal vroeg ik me af of er überhaupt nog iemand geïnteresseerd was in de zogenaamde "klassieker" tussen prutsclubs Ajax en Feyenoord, maar die vraag bleek uiteindelijk overbodig. Voetbaltuig will be voetbaltuig, ongeacht of de Nederlandse ballenjongens nog wat voorstellen in binnen- of buitenland. Fans van de Rotterdamse club Feyenoord lopen alvast vooruit op een duel tussen hun club en hun Amsterdamse rivalen van Ajax, door een zogeheten "020-week" te starten op Twitter, Instagram en Facebook.

Als onderdeel van die campagne om Ajax en de hoofdstad in diskrediet te brengen blijkt men ook niet te beroerd om de holocaust van stal te halen:

"Op de foto staan de jongetjes Avram (5) en Emanuel Rosenthal (2), beiden met een gele ster op hun borst. De kinderen werden kort na het nemen van de betreffende foto in 1944 vermoord. Het CJO spreekt van ’een mateloze woede’. „Dit is van een enorme laagheid en smeerlapperij”, zegt voorzitter Ron van der Wielen.

„Juridisch zal hier niks tegen te doen zijn, maar wij zullen alles in het werk stellen om te achterhalen wie dit heeft gedaan. Als wij de naam van de afzender hebben, zullen wij hem ter verantwoording roepen.”"

Een vermoorde joodse kleuter en een vermoorde joodse kleuter misbruiken om nog maar even wat goedkope puntjes te scoren tegen een voetbalclub die eigenlijk hetzelfde is als de jouwe, alleen dan met een andere naam en afkomstig uit een andere stad. Vanwege een spelletje balletje trap - het is echt van zo'n infantiele laagheid dat met geen pen te beschrijven valt hoe dom dit is.

Ik wens het CJO dan ook alles succes toe met het achterhalen van de malloten die achter deze plaatjes zitten - ze gaan schuil onder de aliassen 'ultrasuport' (ja, daar ontbreekt een p - wat een pannenkoek) en 'feyenoordnew'. Wat mij betreft plaatsen ze die jongens, als ze ze vinden, in het meest zichtbare schavot. Mocht dat lukken, dan beloof ik namens DDS ook nog een paar goede - virtuele - rotte tomaten te zullen gooien naar de boeventronies van die Rotterdamse antisemieten. Echt, wat een ontzettende trieste types zijn het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties