Walk on, Walking Dead

Geen categorieapr 04 2014, 10:00
Nekbeten en benauwde treinstelletjes. I love it.
Let op, spoilers.
Toen ik aan het begin van deel 2 van seizoen 4 mijn verwachtingen opschreef over hoe het de cast van de post-apocalyptische zombieserie The Walking Dead zou vergaan, was ik veels te optimisch. Ik schreef dat ik verwachtte dat Rick, Carl, Daryl en al de anderen inmiddels wel weer een veilige haven zouden hebben gevonden alwaar ze eventjes de tijd zouden krijgen op adem te komen.
Maar man, wat had ik het mis zeg. Ik had het natuurlijk moeten weten toen aan het einde van het eerste seizoen een heel vaccinatiecentrum werd opgeblazen, in het tweede een boerderij werd overlopen en bij wijze van slotakkoord in seizoen deel drie een gehele stad werd opgeofferd. En alhoewel we in het vierde seizoen voor de kerstvakantie de gevangenis al hadden zien vergaan, mag daar nu óók aan worden toegevoegd: gegijzeld en beroofd in een muffe treinwagon ergens in Georgia.
Hoe dan ook was dit weer eens een lekkere aflevering. Ik ben een groot fan van cynisch gebruik van flashbacks, en ook deze aflevering grossierde daar weer veel in. We kregen regelmatig beelden te zien van de gevangenispopulatie toen de beschaving daar floreerde, en we zien een Rick die vrede heeft gesloten met zichzelf en durft te genieten. Maar het gros van de aflevering is inderdaad gewijd aan het heden: aan de brute realiteit van de dag waarin de Claimed-bende waar Darryl deel van uitmaakt in aanvaring komt met Rick, Carl en Michonne. Brute moordpartijen en de les geleerd dat je wel kan proberen een vreedzame boer te worden, maar de situatie soms gewoon vraagt om actie, pistolen, zwaarden en keihard geweld.
Ondanks de schijnbare luchtige ondertoon van de flashbacks is dit één van de duisterste afleveringen tot dusverre. Rick toont aan een monster te moeten zijn als het nodig is, en Carl toont aan nog lang niet alle vader/zoon-issues te hebben opgelost.
Maar goed, wél is iedereen nu weer samen. In een wagonnetje. We zullen heel de zomer moeten wachten op het antwoord van de cast op de situatie. Eén ding is zeker: ik ben héél benieuwd hoe ze daar nu weer uit gaan komen.
The Walking Dead wordt in Nederland uitgezonden door FOX en is vanaf oktober weer te zien op dinsdagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten