Wapper met de Morgenster!

Geen categoriejun 29 2014, 20:30
Een man is gearresteerd omdat hij met een Morgenster-vlag wapperde. En dat mag niet van de overheid, dat graag de hielen likt van een schurkenstaat als Indonesië.
Op enigszins opruiende toon schreef roze weblog GeenStijl vandaag over de Veteranendag:

Lekker bezig, Nederland! Tijdens het defilé op Veteranendag werd Iskandar Bwefar gearresteerd. Hij liet namelijk de Morgenster, de Papoeavlag, zien. TERWIJL KONING WILLY EN RUTTE HET ZOMAAR KONDEN ZIEN! Man, zomaar met een vlag wapperen terwijl ons staatshoofd en regeringslijder het kunnen zien. Dat mag niet. Althans, niet tijdens het defilé. Waarom niet? De vlag is symbool voor een vrij Papua. Nederland heeft Papua gesteund in hun strijd om een onafhankelijke staat in de jaren '50 en '60. Dus zijn er veteranen. En dus zou de Papuavlag gehesen moeten worden op Veteranendag. Maar de organisatie vond van niet, omdat ze blijkbaar onder de plak zitten bij de Indonesische regering. Tja, en de Indonesische regering gaat nu eenmaal over onze vrijheid van meningsuiting en welke veteranen wij eren. Onze politie luistert daar dan naar.

En dat is natuurlijk belachelijke nonsens. De grootste politionele dwaling sinds de onfortuinlijke arrestatie van anti-islamcartoonist Gregorius Nekschot, zou ik het zelfs willen noemen. Bij deze dus mijn solidariteitsactie:
Morgenster heeft goud in de mond. Als de Morgenster is gekomen. Als de Morgensterren aan de hemel staan. Achter de wolken schijnt de Morgenster. Goedemorgenster! Geen brug te Morgenster.
Hoppa! Viva la Morgensterra! Nederlandse politie, zoals u kunt lezen is dit een column vol Papoea-propaganda. Dus kom me maar halen. Licht me maar van m'n bed zoals de Stasi dat ook deed met politieke dissidenten uit het voormalige Oost-Duitsland.
Ik ben nergens bang voor. Deze wanvertoning is natuurlijk strijdig met onze eigen Grondwet, met een reeks verdragen waaronder het gezaghebbende Internationale Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten. Ik bewijs graag in de rechtszaal mijn onschuld en mijn recht om de Morgenster te voeren. Zelfs al voel ik me maar matig verwant met de onafhankelijkheidsstrijd van de West-Papoea's.
Ik laat het Openbaar Ministerie wel een poepie ruiken. Maar zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat deze arrestatie de toets van de rechter doorstaat, dan zeg ik: als het tonen van je politieke veren tegenwoordig al een misdaad is, dan heet ik graag Spartacus. En Bwefar, natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten