Was hier nu onderzoek voor nodig? 'ProDemos beschermde medewerkers niet tegen misbruik'

Geen categorieokt 28 2019, 18:00
ProDemos is de organisatie die onder andere de Stemwijzer maakt en rondleidingen voor scholen verzorgt op het Binnenhof. Nu blijkt uit onderzoek dat ProDemos niet beschermde tegen het grensoverschrijdende gedrag van een leidinggevende. Het bolwerk vol met goedbedoelde D66-jongeren die ons wat wijzer willen maken over 'democratie' verzaakten in het beschermen van haar eigen werknemers, fijne organisatie dus...
https://twitter.com/TruthHitsEvery1/status/1188795445641912320?ref_src=twsrc%5Etfw
Uit het onderzoek blijkt dat de werknemers geen ruimte kregen om klachten in te dienen. Zo kon het dat de misbruik jarenlang 'onopgemerkt' door kon gaan. Uiteraard zeer tragisch en onbegrijpelijk dat het bij een organisatie als ProDemos kon gebeuren.

"De organisatie heeft de opdracht de democratische waarden uit te dragen en werkt met haar rondleidingen op het Binnenhof in het hart van de parlementaire democratie. Dan geldt des te meer: breng in de praktijk wat je preekt."

Zoals Joustra inderdaad terecht zegt is het enorm sneu dat een idealistisch bedrijf als ProDemos zelf vol zat van grensoverschrijdend gedrag dat niet werd opgepikt door het bestuur, dit omdat het bestuur verzaakte de structuurproblemen binnen haar organisatie op te lossen.
De geplande uitbreidingen van rondleidingen acht Joustra onverantwoordelijk, zolang de organisatiestructuur niet wordt aangepast. Het bedrijf moet professionaliseren voordat ze de volgende stap naar uitbreiding willen maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten