2A62AEEC 2719 4F03 9015 5B52BC7125B3

Wat nou diversiteit? GroenLinks Jugendstil DWARS presenteert witter dan wit bestuur

Geen categoriejun 14 2021, 14:54
Op Twitter heeft de jeugdorganisatie van GroenLinks heel trots laten weten dat er een nieuw bestuur is gekozen. En wat zijn ze trots bij DWARS! Leuk hoor. Alleen valt er wel een dingetje op... behalve één persoon is het bestuur witter dan wit. Wat nou diversiteit!?
GroenLinks en DWARS zijn totaal geobsedeerd met “diversiteit.” Alles moet inclusief zijn. Bedrijven moeten gedwongen worden om zoveel mogelijk vrouwen, allochtonen, non-binaire nogwatessen, en LHBTIQ-etc’s aan te nemen. En ga zo maar verder.
Maar wat valt steeds weer op als je naar de samenstelling kijkt van zulke organisaties? Juist, dat zelf nog witter dan een sneeuwvlokje zijn.
Zo ook de nieuwe samenstelling van het DWARS-bestuur:
https://twitter.com/dwars/status/1403775389655314433?s=21
Kijk nou eens heel goed naar de foto. Behalve die persoon met blauw haar - deze persoon lijkt wel te behoren tot een minderheid - is het één grote groep vol blanke Henken en Ingrids.
Laat er geen misverstand over bestaan: die obsessie met diversiteit en dergelijke komt niet van minderheden, maar van lelieblanke progressieven die denken dat ze die sneue, arme minderheidskabinet wat moeten helpen. Maar zélf zich ondergeschikt maken aan die minderheden? Haha, natuurlijk niet. Daar staan ze immers ver ver boven.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
En dan denk ik opeens aan Zihni Özdil, het voormalige Kamerlid voor GroenLinks dat er keihard uit werd gewerkt omdat hij voor zichzelf dacht en geen slachtoffer wilde zijn, en besef ik: eigenlijk zijn die witte progressieven de grootste racisten van allemaal. De nieuwe DWARS-bestuurstypetjes zijn daar het allerbeste bewijs van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten