Wat suggereert Anja Meulenbelt hier? Geweld tegen Wilders?

Geen categorienov 03 2010, 19:00
Kijk, dit is nog eens interessante opmerking van Anja Meulenbelt - u kent haar vast: één van de meest radicale (eerste) kamerleden voor de SP (en dat wil wat zeggen):

Ik heb langzamerhand de neiging om te constateren dat de nette pogingen om het binnen de parlementaire arena met debat af te doen niet voldoende zoden aan de dijk zetten.

En even later:

Helaas ben ik er niet zo gerust op als jij dat de tijd vanzelf afrekent met populisten. Om de populisten van destijds aan de kant te zetten heeft nogal wat doden gekost. En ik zeg niet dat het hier ook zover gaat komen, maar wel dat de schade ondertussen al behoorlijk is.

De Godwinnetjes even negerend, vraag ik me af waar Meulenbelt hier op zinspeelt? Als ik niet beter wist zou ik bijna gaan denken dat deze Nederlandse Maoiste (en dat mag je toch best zeggen van een prominent lid van een partij die er om bekend staat Maos leuzen serieus te nemen) vindt dat er maar eens geweld gebruikt moet gaan worden tegen Wilders.
Graag opheldering Anja. Wat bedoel je hiermee? Wat wil je doen? Hoe vind jij dan dat Wilders 'tegengehouden' moet worden?
H/t lezer Tipo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten