'We gaan niet wachten op de eerste dode' - Vakbonden zijn woedend, dreigen met werkweigering na geweld tegen BOA in IJmuiden

'We gaan niet wachten op de eerste dode' - Vakbonden zijn woedend, dreigen met werkweigering na geweld tegen BOA in IJmuiden

De politie met getrokken gummiknuppels. Bron: Piqsels (Creative Commons)

Het is al jaren hetzelfde riedeltje en telkens dooft de aandacht, en dus de ophef, weer langzaam uit. 'Zal allemaal wel meevallen, incidenten hou je toch', hoor je dan. De overheid belooft telkens (na lang te hebben gezwegen) beterschap maar komt hooguit met nieuwe wetten die in de praktijk toch niets uithalen. En de boa's blijven in de tussentijd gewoon klappen vangen. BN'ers doen in de media nog een keer verontwaardigd over het meest recente incident en spreken hun morele afkeuring uit. Leuk hashtagje erbij en we voelen ons weer even verbonden. Preken voor eigen parochie natuurlijk, want de daders zijn nou niet bepaald wat je noemt 'NPO-publiek'. En die weten ook heel goed dat het verkeerd is wat ze doen.

Boa's zouden volgens de politie geen wapens mogen hebben omdat het geweldsmonopolie bij hun ligt. Ja, klopt, maar onder bepaalde voorwaarden kan men dat recht wel (tijdelijk) uitbesteden. Maar die starre houding voert de druk natuurlijk alleen maar op. Want de politie gebruikt het geweldsmonopolie op dit vlak maar in uitzonderlijke gevallen, wat meestal heel goed is, maar hier verkijken ze zich op de situatie denk ik. En als ze dat telkens maar niet willen erkennen (kunnen ze alleen laten zien door zélf in te grijpen), dan is het een kwestie van tijd voor iemand anders het wél gaat doen. Want als vakbonden met zulk grof geschut dreigen als werkweigering, in deze cruciale tijden, dan moet dat toch echt wel een wake-up call zijn voor de overheid, toch?

Geef die boa's alsjeblieft een fatsoenlijke wapenstok en de vrijheid hem te gebruiken. Daar wordt het echt hoog tijd voor.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties