We moeten geen Marokkaanse diplomaten inzetten, maar Marokkaanse relschoppers uitzetten

Geen categoriemei 07 2016, 9:00
De Nederlandse politiek ten voeten uit: appeasement wint het hier altijd van doortastend optreden.
Leren we het dan ook nooit? In plaats van manmoedig de orde te herstellen door Marokkaanse reljeugd in Ede aan te pakken, heeft de politiek aldaar besloten om weer eens thee te gaan drinken. Niemand minder dan de Marokkaanse consul-generaal werd uitgenodigd om plaats te nemen en te helpen de jongeren te 'kalmeren'. Gelukkig voor ons zijn het niet alleen de burgers die dit beleid gewoonweg bizar vinden. In de Tweede Kamer is er dan ook veel verontwaardiging:

Kamerleden die vrijdag van de afspraken tussen de gemeente en Marokkaanse consul hoorden, reageerden stuk voor stuk uiterst kritisch. PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch stelt dat Van der Knaap het lokaal gezag 'onder geen beding uit handen moet geven aan een diplomaat van een ander land'.

Zijn VVD-collega in de Tweede Kamer Malik Azmani begrijpt ook helemaal niets van de beslissing om met Guelzim in zee te gaan. ,,Dat de hulp van de Marokkaanse consul moet worden ingeroepen door Ede is een brevet van onvermogen'', aldus Azmani. ,,Het is 'not done' als je dát vraagt aan de Marokkaanse overheid.''

Uiteraard is niemand zo uitgesproken in het verzet tegen dit beleid als de partij van 'minder, minder, minder Marokkanen', oftewel de PVV. Kamerlid Machiel de Graaf verklaart:
https://twitter.com/GraafdeMachiel/status/728831425596801024
Deze typische Nederlandse behandeling van pappen en nathouden moet stoppen.
Nederland moet er voordeel uit halen dat Marokko het diens onderdanen niet toestaat om ooit de Marokkaanse nationaliteit af te leggen. Dat biedt een kans: Nederland kan zonder deze agressieve rotjeugd statenloos te maken, ze toch het Nederlanderschap afpakken. Zonder problemen teruggooien naar de sloppenwijken van Rabat of Casablanca. Mogen ze daar lekker de autoriteiten vervelen omdat hun favoriete theehuisje gesloten is. Opzouten!
Hulp vragen bij een buitenlandse mogendheid is te beschamend voor woorden. Nederland zou sterker moeten zijn dan dat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten