Wéér een belofte nagekomen! Amerikaanse Hooggerechtshof akkoord met Trump's inreisverbod

Wéér een belofte nagekomen! Amerikaanse Hooggerechtshof akkoord met Trump's inreisverbod

Het heeft even geduurd en vooral de lagere gerechtshoven deden moeilijk over discriminatie en zo maar het is eindelijk zover, het inreisverbod voor bepaalde moslimlanden is een feit! Aldus de Volkskrant.

Iedereen met een beetje kennis van Amerikaanse wetgeving wist al dat het inreisverbod gewoon legaal was maar de lagere gerechtshoven moesten even moeilijk doen. Het Hooggerechtshof stemde met 5-4 voor het inreisverbod en daarmee is de kogel door de kerk. De reden voor dit inreisverbod moge duidelijk zijn: Trump wil moslims weren uit Iran, Irak, Syrië, Libië, Jemen, Somalië en Soedan. De meeste van deze landen zijn voortdurend negatief in de media vanwege de absoluut troosteloze situaties in veel van deze landen. Logisch dus dat Trump geen zin heeft dat die pleuris zooi zijn kant uit komt en één of andere mafkees op Amerikaanse bodem gaat radicaliseren (al hebben ze hun handen natuurlijk zelf al vol met al die school-shooters).

In ieder geval, de Amerikaanse grondwet is de absolute autoriteit over dergelijke inreisverboden en anti-immigratie wetgeving. Een goed voorbeeld is de 'Chinese Exclusion Act' rond 1880 waar Chinese immigratie in één keer een halt werd toegeroepen. Discriminatie? No problemo! 'The Immigration Act of 1924' is een wet waardoor quota werden ingesteld voor bepaalde landen en Aziaten werden helemaal geweigerd (behalve Japan en de Filipijnen). Kon ook gewoon en werd pas in 1965 aangepast.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties