Wéér een Grand Prix gewonnen door Max Verstappen

Wéér een Grand Prix gewonnen door Max Verstappen

Max Verstappen heeft zojuist de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Daarmee is dit al de derde overwinning van het seizoen voor de jonge coureur, die eerder al in Oostenrijk en Duitsland er met de zege vandoor ging.

Drie pitstops en een safetycar maakten het spannend voor Max, ondanks dat hij een prachtige start genoot. Hij creëerde in het begin voldoende afstand en hield dit 19 rondes vol, maar Lewis Hamilton hijgde hem in de nek. Hamilton ging voor de pitstop en de banden van Verstappen waren ook aan vervanging toe. Een ronde later nam Max de pitstop. Bij het uitrijden ging het echter mis en moest hij uitwijken voor Robert Kubica (Williams). Hamilton zag zijn kans en joeg Verstappen voorbij!

Verstappen kwam echter terug en haalde Hamilton weer in. In ronde 44 nam de Brit zijn tweede pitstop, die Mercedes in 3,3 tellen voor hem klaarspeelde. Verstappen nam tijdens zijn voorsprong in ronde 45 ook zijn tweede pitstop. Zijn team speelde dit echter in 1,9 seconden klaar!

Door pech bij Valtteri Bottas' bolide in ronde 50 werd de Safety Car opgeroepen. Verstappen ging direct voor de pitstop en wisselde van mediums naar softs terwijl Hamilton door bleef rijden op mediums en weer even voorop lag. In de slotfase van de race wist Max direct na de Safety Car-situatie de leiding over te nemen van Hamilton. Vervolgens ramde Hamilton per ongeluk Alexander Albon van de baan, die daarmee zijn eerste podiumplek door z'n vingers zag glippen.

Opvallend is ook dat Verstappen dit keer voor het eerst een race vanaf de poleposition wist te winnen, terwijl dit normaal gesproken de 'makkelijkste' positie is om vanuit te racen. Een primeurtje dus ook nog!

Charles Leclerc en Sebastian Vettel troffen elkaars wagens en vielen allebei uit. Een groot drama voor het team van Ferrari, waar beide heren deel van uitmaken. Voor Max is dit uiterst voordelig omdat hij nu door zijn zege de derde plek in de WK-stand overneemt van Leclerc. Max minimaliseerde dus zijn eigen fouten en wist maximaal gebruik te maken van de fouten (of pech) van zijn rivalen. Prachtig!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties