shutterstock 1430411048

Wéér onbekende memo opgedoken over toeslagaffaire: ouders met minder dan 1500 euro schuld kregen etiket 'Opzegt Grove Schuld' opgeplakt

Geen categorienov 27 2020, 21:00
Op het ministerie van Financiën is een tot dusver onbekende nota uit 2016 (!) opgedoken waaruit blijkt dat ouders die minder dan 1500 euro aan de Belastingdienst moesten terugbetalen het etiket 'Opzet Grove Schuld' (OGS) kregen. Men dacht daarvoor nog dat dit pas vanaf 3000 euro schuld gebeurde.
Het etiket OGS betekent dat iemand als een serieuze fraudeur wordt beschouwd door de Belastingdienst en daarom compleet door de mangel wordt gehaald. Schuldhulpverlening is dan niet meer mogelijk, het complete bedrag moet worden terugbetaald en naar een betalingsregeling kan men in zo'n geval ook wel fluiten.
Staatssecretaris Van Huffelen mocht het slechte nieuws over deze nieuwe memo kenbaar maken aan de gedupeerden:
https://twitter.com/AvHuffelen/status/1332364450221993987
En zo valt de body count natuurlijk een heel stuk beter te verklaren, want maar liefst 96 procent van de 'fraudeurs' bleek dus gewoon te zijn gedupeerd en slechts 4 procent bleek daadwerkelijk echt fraudeur.
De verantwoordelijken zijn natuurlijk allang weg dus dat voelt voor de gedupeerden nog eens als een extra trap na, gerechtigheid zit er namelijk niet in, hooguit financieel, maar dat weegt natuurlijk nooit op tegen al het leed dat er is gecreëerd. En dan mogen ze nu de hele tijd van die topambtenaren aanhoren dat ze het allemaal héél erg vonden en de ernst van de zaak veel te laat door hebben gehad. Wat een totale grap zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten