Deze weesjongens waren de beste vrienden in Afrika. Toen werden ze geadopteerd en dus van elkaar gescheiden. Of toch niet?

Geen categorieapr 02 2016, 20:00
Kelvin Lewis en Afonso Slater, allebei 18 jaar oud, zijn hun hele leven al de beste vrienden.
Ze hebben samen dan ook heel wat meegemaakt. Beide heren zijn namelijk geboren in Mozambique. En hun ouders hadden HIV/AIDS, waar ze uiteindelijk zelfs aan overleden.
Screen Shot 2016-04-02 at 14.47.23
Na de dood van hun ouders kwamen de jongens in een weeshuis terecht. Daar speelden ze elke dag met elkaar; ze waren meer broers dan vrienden.
Maar toen werden ze geadopteerd, door verschillende gezinnen, hoewel wel uit hetzelfde land: Amerika.
Je zou denken dat dit het einde van hun vriendschap was, maar niets was minder waar. De gezinnen Lewis en Slater, allebei uit Gilbert (Arizona), hadden namelijk onafhankelijk van elkaar een kind geadopteerd, de ene Afonso, de andere Kelvin.
Screen Shot 2016-04-02 at 14.46.42
Toen ze ontdekten dat ze in dezelfde woonplaats terecht waren gekomen bleken de jongens eens temeer onafscheidelijk te zijn. Ze gingen naar dezelfde sportclub, dezelfde school, en spendeerden de weekeinden met elkaar, eerst om te sporten, maar toen ze wat ouder werden ook om samen meisjes te versieren.
En dat is niet alles. De heren laten namelijk weten dat ze na de grote vakantie allebei naar Brigham Young University zullen gaan. Afonso wil daar international studies gaan studeren zodat hij het internationale adoptiesysteem kan verbeteren, terwijl Kelvin medicijnen gaat studeren. Zijn grote droom is om na zijn studie terug te gaan naar Mozambique zodat hij zijn oude landgenoten kan helpen.
Natuurlijk hebben ze ook zeker een gedeelde droom. Zoals Kelvin uitlegt:

"We praten er regelmatig over dat als we oud worden we samen op de veranda gaan zitten, in een schommelstoel, terwijl we toekijken hoe onze kinderen of kleinkinderen met elkaar spelen en óók goede vrienden zijn."

Hij voegt daar aan toe:

"We zijn echt meer dan vrienden, we zijn broers."

En zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten