Weg met godsdienstcensuur

Geen categoriemei 21 2012, 15:14
Het blijft ook altijd raak met godsdienst. Lange tenen, slecht incasseringsvermogen en het dreigen met dood en verderf jegens iedereen dit het ook maar waagt mensen in "hun overtuiging" te treffen - wat dat laatste ook moge betekenen. Nu is van het weekend Twitter geblokkeerd in Pakistan, vanwege wat jennigere opmerkingen over de islam. Die wilde Twitter niet weghalen.
Daarnaast heeft Facebook plaatjes van Mohammed offline gehaald. Zij bogen namelijk wel voor druk van de regering van Pakistan. Bah: een huigeligere, bange actie. Erger nog dan censuur is zelfcensuur.
Omdat we nooit mogen buigen voor deze vorm van tirannie, hier een kleine collage van blasfemische uitingen. Om liefhebbers van de vrijheid van meningsuiting overal ter wereld een hart onder de riem te steken!

"Als God zich opnieuw in de Levende Stof gevangen geeft, zal hij als Ezel terugkeren, hoogstens in staat een paar lettergrepen te formuleren, miskend en verguisd en geranseld, maar ik zal Hem begrijpen en meteen met Hem naar bed gaan, maar ik doe zwachtels om Zijn hoefjes, dat ik niet te veel schrammen krijg als Hij spartelt bij het klaarkomen."

-- Gerard van het Reve, 'Nader tot U' (1966)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten