Weg met ons: geen kerkdiensten meer in Rotterdamse buurthuizen, koranlessen mogen wel

Geen categorieapr 21 2017, 18:00
Te gek voor woorden: van de Rotterdamse CDA-wethouder Hugo de Jonge mogen er geen kerkdiensten meer plaatsvinden in buurthuizen. Maar in diezelfde buurthuizen mogen wél gewoon koranlessen worden gegeven.
Migrantenkerken in de Rotterdamse wijk Beverwaard maken vaak gebruik van buurthuizen voor hun zondagse erediensten. Maar wat wethouder Hugo de Jonge (CDA) betreft komt daar een einde aan: de buurthuizen zijn bedoeld "als laagdrempelige huiskamers van de wijk", en religieuze diensten zouden daar niet bij passen. Er mogen dus geen kerkdiensten meer plaatsvinden. Koranlessen mogen echter wel: volgens de wethouder gaat het bij deze lessen in de eerste plaats om het leren van de Arabische taal, en staat de islam dus niet op de eerste plaats. Kortom: wel koranlessen, geen kerkdiensten. De Rotterdamse fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP, Setkin Sies reageert woedend:

‘Kerken eruit, koranlessen mogen blijven? Het moet niet gekker worden!’

Daarin heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Het slaat nergens op dat koranlessen wél mogen en kerkdiensten niet. Het is natuurlijk onzin dat het bij koranlessen in de eerste plaats zou gaan om de Arabische taal en dat islam niet op de eerste plaats staat. Natúúrlijk zijn koranlessen een religieuze activiteit, de koran is immers het heilige boek van de islam. Het is te bizar voor woorden dat een kerkdienst niet mag, maar koranlessen wel. Hugo de Jong is duidelijk van de "weg met ons"-brigade: het christendom wordt in het verdomhoekje geplaatst, maar de islam krijgt alle ruimte.
Ook Thierry Baudet is verbolgen over de Rotterdamse maatregel: pure oikofobie.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/855374616470200321
De migrantenkerken hebben nog acht maanden om een nieuwe locatie te zoeken, wat nog zeer lastig zal worden: vaak hebben deze gemeenschap niet het geld om zomaar een kerkgebouw te kopen of te laten bouwen. De buurthuizen waren dus een uitkomst voor hen, maar dat mag nu niet meer dankzij CDA-wethouder De Jonge. Wie dacht dat de 'C' in 'CDA' voor "Christen" stond, komt bedrogen uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten