Weiger de weigerambtenaar als verkiezingsthema

Geen categorieaug 06 2012, 10:15
Waar zo'n Gay Pride allemaal weer niet goed voor is. Ahem. De 'weigerambtenaar' staat weer hoog op de politieke agenda.
Terwijl de euro nog steeds in een deplorabele staat verkeert, de economische crisis voortjakkert en ons land wordt bedreigd door een overname van de socialisten, weet Nederland gelukkig wel wat het belangrijk vindt: de weigerambtenaar aanpakken. Want die in nevelen gehulde overheidsdienaar is een bedreiging voor ons bestaan als tolerant en liberaal landje aan de Noordzee. Verbrand die man, al ware hij een heks in de Middeleeuwen! Zucht.
Terwijl de laatste boten met homo's in roze latexpakjes zaterdag nog over de Amsterdamse grachten dobberden ging het 'roze lijsttrekkersdebat' van start. GroenLinks beloofde daar een speerpunt te maken van het afschaffen van het homohuwelijk. De VVD kreeg van Jolande Sap op de kop omdat zij met de SGP hadden geheuld. Dat debat werd 's avonds nog even dunnetjes overgedaan bij Nieuwsuur. Mariëlle Tweebeeke speelde voor linkse lijsttrekker en verweet de aanwezige VVD-politica Jeanine Hennis-Plasschaert dat de homo's in de steek waren gelaten door het kabinet Rutte I.
Dat was nieuws voor mij. Bij mijn weten heeft dit kabinet helemaal niks veranderd aan het homohuwelijk. Homo's kunnen in Nederland nog steeds in iedere gemeente trouwen en genieten dezelfde rechten als heteroseksuelen. Ja, zelfs na de informele gedoogconstructie met de SGP staat het homohuwelijk nog steeds als een huis. Dat er in sommige gemeentes ook ambtenaren van de burgerlijke stand rondlopen die geen homohuwelijk willen voltrekken geeft niet; zolang er immers binnen die gemeente ambtenaren rondlopen die hiertoe wél bereid zijn, is er voor trouwende homo's geen probleem.
Waarom dan zoveel opheft over die illustere 'weigerambtenaar'? Welnu, het is een opgeblazen prestige-kwestie bedacht door de 'progressieve partijen' om de roze gemeenschap de indruk te kunnen geven dat zij op politiek vlak nog iets voor homo's kunnen betekenen. Kiezers kunnen werven, zo u wil. De echte, grote, hobbels zijn al genomen (homo's kunnen immers trouwen en kinderen adopteren) en verankerd in de Nederlandse wet. Nu de echte problemen zijn opgelost worden ook de fictieve problemen aangepakt. Alles om de homokiezer te kunnen behouden, want dat staat zo lekker progressief.
Kunnen we weer over gaan tot de orde van de dag en daadwerkelijke problemen bespreken? Dank u! Nederland heeft veel problemen, en de weigerambtenaar is slechts de minste daarvan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten