We're all insane now

Geen categoriesep 05 2011, 17:44
We zijn allemaal hart-stik-ke gek. Dat blijkt tenminste uit Europees onderzoek. Volgens de onderzoekers lijdt 38% van de Europeanen namelijk aan een mentale stoornis. 
Ik weet wat u denkt: 'Zijn er dan zoveel schizofrenen? Zoveel mensen die er lustig op los kletsen tegen ingebeelde vrienden? Zoveel mensen die het leuk vinden om onschuldige luitjes te martelen en vervolgens te vermoorden?'

Ieder jaar krijgen 165 miljoen Europeanen, oftewel 38 procent, te maken met een mentale stoornis zoals depressie, angst, slapeloosheid of dementie. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit van Dresden in Duitsland.

Alzheimer en beroertes moeten natuurlijk niet onderschat worden, maar angst? En depressie? Of slapeloosheid? Zien we die zaken tegenwoordig nu ook al als gigantische psychische problemen die per direct opgelost dienen te worden?
Het valt mij altijd op dat we nogal wat spreken over dit soort 'stoornissen', maar dat het niet minder erg, maar érger wordt. Steeds meer mensen beweren klinisch dit of dat te zijn. Nog even en 'normale mensen' zijn de uitzondering, wat ze natuurlijk abnormaal maakt.
Volgens mij is het echte Europese probleem niet dat we allemaal geestesziek zijn, maar dat we continu iets te zeuren hebben en dat we vooral excelleren in het opblazen van allerhande 'problemen'. Misschien moeten we gewoon massaal onze houding veranderen, wat positiever in het leven staan, en wat minder obsederen over hoe het allemaal 'zou moeten zijn'. Dat zou een hoop goed doen: meer in ieder geval dan alle voorstellen van dit soort onderzoekers te samen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten