WERELDKAMPIOEN! Dafne Schippers wint goud op 200 meter atletiek

Geen categorieaug 28 2015, 16:00
De Nederlandse sprintster heeft historie geschreven.
Dafne Schippers, Neerlands bekendste hardloopster, heeft vandaag historie geschreven op de 200 meter bij het WK atletiek. Waar ze op de 100 meter sprint nog een Jamaicaanse voor zich moest laten, kwam ze nu namelijk als eerste over de finish.
Jawel, Dafne heeft het goud gewonnen.
Het is voor het eerst dat een Nederlandse een gouden medaille wint op deze afstand. Sterker nog, Dafne is de eerste Nederlandse vrouw ooit die uberhaubt een gouden medaille wint in de atletiek.
Voor de race wist Dafne dat ze het maximale uit zichzelf moest halen als ze wilde winnen. De concurrentie was namelijk bijzonder sterk. Dat gold met name voor Elaine Thompson uit Jamaica.
Dat bleek tijdens de race te kloppen. Zoals wel vaker had Dafne een minder goede start dan haar naaste concurrenten. De 100 meter was onlangs tekort om dat verschil nog goed te maken, maar nu lukte haar dat wél. Ze won uiteindelijk - met een minieme voorsprong - in 21,63 seconden. De nummer twee, Thompson, deed er 21,66 seconden over; een verschil van slechts driehonderdsten van een seconde.
Voor Schippers is het de derde medaille ooit op het WK Atletiek. Twee jaar geleden werd ze derde op de zevenkamp. Die discipline verruilde ze dit jaar echter voor de sprint, een discipline waarin ze tijdens haar jeugdjaren al bijzonder succesvol was. Hoewel veel mensen dachten dat het buitengewoon moeilijk zou zijn voor haar om aansluiting te vinden bij de absolute wereldtop - zeker in het eerste jaar - logenstraft ze alle critici. Ze is nu wereldtop.
Hieronder de video van Dafne's gouden race. Geniet ervan!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Dafne-schippers-wins-200m-womens-final-and-sets-Championship-Record-21.63-World-Athletics-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten