Wereldleiders beginnen aan klimaattop Parijs

Wereldleiders beginnen aan klimaattop Parijs

Terwijl de hele wereld in brand staat door ISIS en de Radicale Islam in het algemeen zijn wereldleiders begonnen aan een top over... klimaatverandering.

Nu.nl legt uit wat het doel van de top is:

In twaalf dagen moeten zij een nieuw akkoord bereiken dat een einde maakt aan de uitstoot van schadelijke broeikasgassen en dat klimaatverandering moet voorkomen. Mogelijke worden oplossingen besproken en actieplannen gepresenteerd.

Hoewel vorige conferenties steeds weer in getouwtrek tussen machtige landen resulteerden hopen de media en de wereldleiders zelf dit keer op een beter resultaat.

Of toch niet? Zowel Canada als de Verenigde Staten hebben namelijk al laten weten dat ze willen dat de afspraken niet bindend zijn. Niet iedereen is daar even blij mee - met name Europese landen niet; landen die er blijkbaar van overtuigd zijn dat klimaatverandering vijand van de mensheid nummer één is.

Het uitgangspunt is om afspraken te maken om de CO2 uitstoot met 40% te verlagen ten opzichte van 1990. Ook willen de landen afspreken dat de temperaturen niet meer dan 2 graden kunnen stijgen in vergelijking met het pre-industriële tijdperk. Het zo plezant zijn als de wereldleiders even contact opnemen met de zon om hem hier ook over te informeren. Temperatuurstijgingen (of -dalingen) zijn namelijk eerst en vooral afhankelijk van de activiteit van de zon.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer