Werkgeversorganisatie VNO-NCW kwam in het geheim zelf met lastenverhogingen naar het Kabinet

Werkgeversorganisatie VNO-NCW kwam in het geheim zelf met lastenverhogingen naar het Kabinet

Oeps, nu valt het VNO-NCW door de mand. De organisatie zou moeten pleiten voor minder regelgeving en lastenverlichtingen. In plaats daarvan kwam ze in communicatie met het Kabinet zelf met voorstellen om de lasten te verzwaren. Op die manier zou het afschaffen van de dividendbelasting bekostigd kunnen worden, maar worden de lasten verzwaard op het midden- en kleinbedrijf.

In het memo komt VNO-NCW met een aantal voorstellen om de hogere kosten van de afschaffing van de dividendbelasting te dekken. Dat extra geld was nodig omdat het schrappen van de dividendbelasting 500 miljoen euro duurde uitviel dan in eerste instantie was verwacht.

Om een 'evenwichtig' lastenpakket voor bedrijven neer te leggen kwam de werkgeversorganisatie zelf met een aantal ideeën waar lasten verzwaard kunnen worden. Zo staat er in de memo: "Bij volledig schrappen van de verhoging van box 2 kan de mogelijkheid van lenen uit de BV voor privé-uitgaven worden gemaximeerd (opbrengst 50 mln)."

In een reactie zegt de werkgeversorganisatie VNO-NCW dat het nimmer akkoord zou zijn gegaan met het voorstel zoals het nu uitpakt. "Een maatregel die bestaande gevallen treft en 1,8 miljard in 2010 uit de zakken van ondernemers klopt. Een kind kan dat zien."

Ja, zo kan ik het ook verwoorden. Eerst zelf met iets komen en dan daarna erover klagen, om dan ook nog te beweren dat je er nooit mee akkoord zou zijn gegaan. Hoe groot is de geloofwaardigheid? Niet erg groot, sterker nog, hopelijk wordt de organisatie door het bedrijfsleven afgestraft, want dit kan zo niet langer. Heel veel ondernemers hebben hier last van en van reciprociteit is totaal geen sprake.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties