Honderdduizenden Nederlanders kunnen geen baan vinden. Dan komt deze bekende Nederlander op ingenieuze wijze in actie

Geen categoriesep 01 2015, 16:00
Radio-presentator en zanger Henk Westbroek is bezig met een geweldige campagne om werkloze 50-plussers aan een baan te helpen.
Radio-dj en zanger Henk Westbroek heeft het op zich genomen om werkloze 50-plussers te helpen met het zoeken naar een baan. Zoals de video hieronder aantoont doet hij dat op een geweldig innovatieve manier: hij helpt ze met het creëren van een 'ingesproken CV.' Onlangs ging hij op pad in Utrecht en Deventer om deze ingesproken CV's (in de vorm van een kaart met geluidschip) af te leveren bij werkgevers.
open voor 50 plus
De actie werd opgezet door het MKB en het UWV. Het viel deze organisaties namelijk op dat veel 50-plussers het ontzettend lastig hebben om een baan te vinden. Er zijn wel banen, maar die gaan over het algemeen naar jongere mensen. Zowel het UVW als het MKB én Westbroek vinden dat niet verstandig: oudere werknemers brengen immers veel kennis en ervaring met zich mee. Welk bedrijf kan dat niet gebruiken?
Screen Shot 2015-09-01 at 15.00.55
Zoals Westbroek uitlegt:
"Hiervoor leen ik graag mijn stem. Leeftijd zou niets uit moeten maken tijdens sollicitaties. Je moet kijken naar de kwaliteiten van mensen en wat ze kunnen toevoegen in je bedrijf."
En daar heeft leeftijd natuurlijk niets mee te maken.
In de geweldige video hieronder zie je Westbroek werkzoekende 50-plussers helpt en hen in staat stelt om hun stem zo optimaal mogelijk te gebruiken om een goede werkgever te vinden en zichzelf aan hen voor te stellen.
Screen Shot 2015-09-01 at 14.58.37
Hier de video:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten