'Westen zit achter Boko Haram-crisis'

Geen categoriemei 09 2014, 15:00
Aldus Turkije.
Anadolu Agency, het officiële persburea van Turkije dat nauwe banden onderhoudt met de regering en dus met de AKP (en daar actief campagne voor voert voor, na en tijdens verkiezingscampagnes), beweert vandaag dat het westen achter de Boko Haram-crisis zit.
De reden? Blijkbaar willen Europa en de VS graag een excuus hebben om in te grijpen in Nigeria. Deze 'openbaring' (ahem, kuch) werd vandaag voor het eerst gepubliceerd door Yeni Safak, wat ook al een propagandaoorgaan van de AKP is. Het moge duidelijk zijn dat er sprake is van een gecoördineerde actie.
U kunt het nieuwsbericht hier lezen. Helaas is het in het Turks, dus u zult het even door Google Translate moeten halen.
Gezien de banden tussen Yeni Safak en AA aan de ene kant, en de Turkse regering aan de andere (de kans is groot dat deze berichten van hogeraf zijn opgelegd/doorgegeven) moet het westen dit aangrijpen om Erdogan flink aan te pakken. Bestraf hem maar, laat hem en zijn vrienden in de media merken dat het speelkwartier voorbij is en dat ze niet van twee walletjes kunnen eten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten