Wijnaldum uitgescholden bij aankomst

Geen categoriedec 04 2011, 15:00
'Welkom terug!'
Dat is zo ongeveer de reactie waar Wijnaldum op hoopte toen hij vandaag uit de bus stapte bij De Kuip. Helaas dachten boze Feyenoordfans daar net een tikkeltje anders over:

Georginio Wijnaldum kan een heet middagje verwachten. De middenvelder van PSV keert voor het eerst terug in De Kuip, het stadion waar hij jarenlang speelde in het shirt van Feyenoord. Sommige fans van de Rotterdamse club maakten hem na zijn transfer uit voor 'Judas' en 'NSB'er'.  

Ik blijf het apart vinden dat er fans zijn die denken dat spelers hun hele carriere voor een specifieke club moeten uitkomen. Het zal ze verbazen, maar voetbal is niet een leuke hobby voor Wijnaldum; het is zijn hele carriere. Dit is hoe hij zijn brood verdient, hoe hij het dak boven zijn hoofd betaalt. Het is dus nogal logisch dat hij naar een andere club gaat als die hem meer biedt; niet alleen meer geld, maar vooral ook meer kans op prijzen.
Overigens vind ik het wat frappant dat supporters die erom bekend staan dat ze "hamas, hamas, alle joden aan het gas" scanderen als Feyenoord tegen Ajax speelt een ander uitmaken voor "NSB'er". Maar dat geheel terzijde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten