Wilders doet terecht aangifte tegen dreigende rapper

Wilders doet terecht aangifte tegen dreigende rapper

Het rapnummer eindigt met het geluid van een pistoolschot.

Geert Wilders heeft gisteren aangifte gedaan tegen de rapper Hozny. In diens meest recente videoclip wordt een nep-Wilders ontvoerd en uiteindelijk vermoord door radicale moslims. Dit omdat hij de islam zou hebben beledigd.

Geheel terecht vindt Wilders dat niet kunnen:

Hij noemde de video „ziekelijk en walgelijk”. Volgens Wilders gaat het „door merg en been en is het iets wat je je grootste tegenstander niet gunt”.

Hij zei verder dat hij een paar weken geleden informatie heeft gehad van de Nederlandse terreurbestrijdingsdienst dat er sprake is van een hogere dreiging tegen hem.

Hoewel ik honderd procent voor de vrijheid van meningsuiting ben is er een verschil tussen je mening ventileren en iemand bedreigen. Dit nummer, zeker in combinatie met de videoclip, is duidelijk het laatste: een doodsbedreiging aan het adres van Geert Wilders, geuit door een boze moslims die zich 'beledigd' voelt door de PVV-leider.

Dat geeft Hozny zelf ook aan in zijn nummer. Hij zegt namelijk (in de clip) dat hij het nummer gemaakt heeft voor 'al die mensen' die Geert beledigd heeft "met zijn botte gedrag." Daarbij laat hij onder andere een meisje zien met een hoofddoek op. Volgens de rapper wensen alle moslima's met een hoofddoek Wilders dus dood. Want belediging.

Hozny roept nog in het walgelijke nummer dat het "geen bedreiging of poging tot je dood." Maar daar gelooft natuurlijk niemand iets van, zeker niet gezien de rest van de tekst én de bijhorende video.

Ondertussen is Opstelten gevraagd wat hij hiervan vindt. Zoals altijd is het antwoord... dat hij het niet weet. Hij is namelijk erg druk bezig met andere zaken en heeft nog geen tijd gehad om de muziekvideo te kijken.

Hier de video waar het over gaat. Veel lezers willen 'm vast niet bekijken/afspelen, maar ik raad u aan dat tóch te doen.

Deze man moet natuurlijk worden vervolgd. Dit gaat niet meer om de vrijheid van meningsuiting, maar om een serieuze bedreiging aan het adres van een gekozen volksvertegenwoordiger. Zoiets hoeven - nee, mogen - we niet te accepteren als maatschappij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties