Wilders gaat los op het jihadisme

Geen categoriesep 04 2014, 14:40
De radicale islam is het probleem.
Geert Wilders heeft vandaag ook meegedaan aan het jihadisme-debat in de Tweede Kamer (hier de video van zijn bijdrage). Hij had regelmatig goede, belangrijke punten. Zo dringt hij er bij het kabinet op aan dat het erkent dat het een ideologisch probleem is, dat het wel degelijk verband houdt met religieuze denkbeelden, en dat er nogal wat gewone moslims zijn die sympathiseren met extremisten... of ze in ieder geval tolereren.
Helaas gaat de PVV-leider daarna altijd weer te ver, zo ook nu. Zo kwam hij met opmerkingen over de koran als 'het bloed druipt van de pagina's', 'een handboek van terroristen,' 'een jachtakte voor miljoenen moslims,' en 'dat smerige boek,' gevolgd door een oproep om extremisten die maar één nationaliteit hebben - te weten de Nederlandse - te denaturaliseren en dus statenloos te maken. Dat kan helemaal niet, en ja, dat weet hij ook. Vervolgens zei hij ook nog dat jihadgangers vooral op weg moeten worden geholpen, maar dat ze daarna 'nooit meer' terug mogen komen. "Ik zal ze zelfs uitwuiven op Schiphol," aldus Wilders.
Leuke oneliner, maar dan zadel je de rest van de wereld dus met deze mensen op en neem je het risico ook nog eens dat ze uiteindelijk wel degelijk (illegaal) terugkeren om aanslagen te plegen. Alweer is zijn voorstel dus géén oplossing.
Ik zal nooit begrijpen waarom hij dit steeds weer doet; volgens mij wint hij er totaal geen zieltjes mee en spreekt hij er alleen de hardcore achterban van zijn partij maar mee aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten