Wilders moet zich schamen met commentaar over de Grondwet

Geen categorienov 28 2014, 18:07
De PVV-leider denkt dat hij onze Grondwet beter kent dan de vice-premier. Wat een lolbroek!
Nadat de PVV eerder deze week aankondigde om 'gewoon' alle moskeeën in Nederland te sluiten, volgde de onvermijdelijke tegenreactie van andere politieke partijen ook: de PVV zou ongrondwettelijk bezig zijn.
Wilders spreekt dat nu tegen. Hij zegt het volgende:

Wilders laat desgevraagd weten dat Asscher het verkeerd ziet: “Als er iets ongrondwettig is dan is het de islam zelf: totalitair, gewelddadig, haatdragend voor afvalligen, homo's, vrouwen en christenen. We kunnen het iedere dag zien. Wij spreken de waarheid over de islam al vindt niet iedereen die aangenaam. Dat is onze plicht.

Alhoewel ik geen enkele intentie heb mij tussen Asscher en Wilders op te stellen (ik beschouw ze allebei als politieke tegenstanders, dus laat ze maar flink tekeer gaan tegen elkaar), wil ik wel graag van de gelegenheid gebruikmaken om Geert Wilders eens te ringeloren met de Grondwet. Want dat de blonde Limburger er geen enkele kaas van heeft gegeten blijkt maar weer.
Ten eerst gaat alles wat Wilders en zijn trawanten verkondigen over het sluiten van moskeeën wel degelijk in tegen de Grondwet. Artikel 6 regelt namelijk vrijwel volledige godsdienstvrijheid:

Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

Kortom: zolang een moslim geen strafrechtelijke feiten pleegt als onderdeel van zijn religie, is hij vrij Allah te aanbidden en een moskee te bezoeken. Wilders' verweer dat de islam geen geloof is en dus deze vrijheid niet toekomt is natuurlijk onzin: de islam kent een God, een profeet en een heilig boek. Hoezo geen geloof?
Het zou dus bijzonder prettig zijn als de heer Wilders ophoudt met feitvrij roeptoeteren over onze Grondwet. Hij heeft er duidelijk geen kaas van gegeten, maar voert wel het hoogste woord. Even dimmen, zou een gepensioneerd politicus hem wellicht willen zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten