wildy

Wilders na verkiezing Iran in VN-vrouwencommissie: 'Was het weer laffe zakelijke afweging zoals bij hoofddoek Kaag?'

Geen categorieapr 25 2021, 15:15
PVV-leider Geert Wilders vindt het onbegrijpelijk dat Iran verkozen is tot lid van de VN-vrouwenrechtencommissie. Voor Wilders en zijn partij is deze keuze niet uit te leggen. Het land heeft vrij weinig op met vrouwenrechten en dus zou de verkiezing nergens op slaan, aldus de PVV. Ze dienen daarom enkele schriftelijke vragen in bij de minister van Buitenlandse Zaken.
De PVV-voorman snapt helemaal niks van de verkiezing van Iran in een vrouwenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Hoe is het mogelijk dat uitgerekend Iran, een land dat bekendstaat om dwingende zedelijkheidswetten, verkozen wordt tot lid van deze speciale commissie? Volgens Wilders moet de minister van Buitenlandse Zaken daarom enkele zaken ophelderen, en stelt hij Kamervragen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1386261123289305088?ref_src=twsrc%5Etfw
De PVV-voorman en partijlid Raymond de Roon willen concrete antwoorden horen van de minister. Ze zijn benieuwd naar wat Nederland en andere EU-lidstaten hebben gestemd. Daarnaast willen ze ook graag van de minister horen hoe hij tegen de kwestie aankijkt. Erkent hij dat Iran absoluut niet de vrouwenrechten waarborgt en dat dit dus een klap in het gezicht is van de onderdrukte vrouwen in het land? Ook wil Wilders graag weten of het benoemen van Iran tot de commissie ook een 'zakelijke afweging' was, zoals Kaag in het verleden ook koos om een hoofddoek te dragen in Iran zodat zij hoogwaardigheidsbekleders te spreken kreeg.
PVV-Kamerlid De Roon gaat een stap verder, en meent dat men de vrouwenrechtencommissie wel kan "opheffen" nu zowel Iran als Pakistan lid zijn van het publiekrechtelijke orgaan:
https://twitter.com/r_deroonpvv/status/1386252004444545024?ref_src=twsrc%5Etfw
Minister Blok heeft enkele weken de tijd om de Kamervragen van Geert Wilders en Raymond de Roon te beantwoorden. Veel zullen de antwoorden van de bewindsman vermoedelijk niet kunnen veranderen in New York: er bestaan geen eenvoudig mechanisme om Iran alsnog het lidmaatschap van die VN-commissie over vrouwenrechten te ontzeggen, zelfs niet met het bedenkelijke track record dat Teheran heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten