Wilders helpt 4 juli-beweging om zeep

Geen categoriejul 01 2013, 12:44
Bedankt Geert.
Geert Wilders scheurt uit de bocht: hij werpt zich ineens op als dé leider van het protest tegen het kabinetsbeleid.<--break->
Het barbecue-protest dat op 4 juli zal plaatsvinden is het resultaat van een echte grassrootsactie. Steeds meer mensen hebben het gehad met het kabinetsbeleid. Ze hebben de waanzin van Rutte II een tijdlang aangekeken, maar hebben de buik nu vol van lastenverzwaring na lastenverzwaring... na lastenverzwaring. Ze begrijpen dat, als ze niets doen, het kabinet gewoon op deze voet doorgaat, wat een drama zou zijn voor iedereen - nou ja, voor iedereen behalve politieke élite en hun bazen in Brussel.
Daarom organiseren ze later deze week dus een prima initiatief: een barbecue en demonstratie in één. Aangezien dit plan op steeds veel steun kan rekenen van kiezers (het lijkt erg populair te zijn, met name op social media en andersoortige websites, zoals DDS) kon de demonstratie van 4 juli weleens het begin zijn van een tijd vol massademonstraties tegen het kabinetsbeleid.
Helaas wordt dit initiatief vandaag gegijzeld door PVV-leider Geert Wilders. Die laat namelijk weten dat hijzelf in september een massademonstratie wil organiseren. Door de timing presenteert Wilders zich feitelijk als dé leider van het groeiend verzet - en als hij dat niet doet geeft hij de media een mooi voorzetje om dat alsnog even snel voor hem te doen. Ze hoeven maar twee mensen te vinden die enthousiast zeggen dat ze voor Geert zijn en in september natuurlijk gaan, en klaar is kees.
Wilders hoopt daar ongetwijfeld electoraal van te profiteren, maar voor de organisatoren van de protestactie is het niets minder dan een drama. De kans dat het protest van 4 juli nu doorgroeit naar een echte volksbeweging is opeens namelijk zo ongeveer nihil geworden: veel mensen die zich aangesproken voelden door de groeiende beweging zullen zich er nu verre van houden omdat ze niet gezien willen worden als pionnen in Wilders' vroege verkiezingscampagne.
Je kunt het de ambitieuze PVV-leider niet kwalijk nemen dat hier De Grote Wildersshow van probeert te maken, maar het is wel doodzonde dat hij daarmee de mogelijkheid van het spontane burgerprotest om uit te groeien tot een massademonstratie blokkeert.
Was dat nou echt nodig, Geert?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten