Wilfred Genee weet het zeker: falende bondscoach Danny Blind dient morgen zijn ontslag in

Geen categoriemrt 26 2017, 20:00
Laten we het hopen.
Wilfred Genee is zeker van zijn zaak: morgen zal Danny Blind zijn ontslag indienen als bondscoach van het Nederlands elftal. De presentator van Voetbal Inside is ervan overtuigd dat Blind zelf begrijpt dat zijn positie niet langer houdbaar is én ook stiekem meekijkt met online peilingen, die behoorlijk duidelijk zijn over het lot dat hij verdient volgens voetbalfans.

"Zijn positie lijkt onhoudbaar geworden. Dat blijkt ook uit allerlei internetpeilingen. Veruit de meerderheid vindt dat de positie van Blind onhoudbaar is."

Opvallend genoeg gelooft Genee ook dat Blind morgen weliswaar bekend maakt dat hij ermee ophoudt, maar dat hij dinsdag waarschijnlijk toch nog op de bank zal zitten tijdens de wedstrijd tegen Italië. De reden daarvoor is vrij simpel: er staat niemand klaar bij de technische staf om het stokje onmiddellijk van hem over te nemen.

"Want wie moet je anders in godsnaam voor de groep zetten? Dat kan zijn assistent Fred Grim toch niet? Technisch directeur Hans van Breukelen heeft zijn papieren niet eens en verder loopt er niet zoveel rond."

Verder, en dat vind ik toch wel opmerkelijk, stelt Genee dat Louis van Gaal nu dé favoriet is om Blind op te volgen. Voor de rest zijn er namelijk weinig tot geen trainers beschikbaar. En Van Gaal heeft enkele jaren geleden nog laten zien dat hij tot grootse dingen in staat is, ook met een team dat misschien niet al te sterk is. Zo gek zou het dus niet zijn als de KNVB toch weer voor hem gaat.
Aan de andere kant: er is nog een andere bekende Nederlandse voetbaltrainer die alweer een tijdje werkloos thuis zit en dat terwijl hij in vijf seizoenen tijd maar liefst vier keer kampioen werd met Ajax. Ja, ik heb het inderdaad over Frank de Boer. Zijn avontuur in Italië verliep weliswaar vreselijk, maar de man heeft bewezen een kampioenenmaker te zijn. En ja, dat ook nog eens met een team dat echt niet de beste spelers had, die had PSV eigenlijk ieder seizoen dat Ajax kampioen werd onder De Boers inspirerende leiding.
Hoe dan ook, het zou natuurlijk een zegening zijn voor het Nederlandse voetbal als Blind inderdaad opstapt. De man is volstrekt incompetent en heeft er vanaf dag één een puinzooi van gemaakt.
Kijk de video "Wilfred breekt in: chaos bij Oranje" hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten