Willem Schouten weg bij het Parool

Geen categoriemei 17 2013, 14:00
Game over.
Willem Schouten - oud-hoofdredacteur van Spits - is weg bij het Parool. Het hoe en waarom is nog een beetje onduidelijk, we weten wel dat er problemen waren op de hoofdredactie:

Er was al enige tijd sprake van 'strubbelingen' binnen de hoofdredactie, aldus Het Parool. De hoofdredactie was met Schouten in gesprek over een nieuwe functie binnen de krant, maar Schouten heeft daarvoor bedankt.  Toen bekend werd dat Schouten uit zijn functie als adjuct-hoofdredacteur ontheven zou worden, stuurde de redactie een brief naar Van Beukering waarin zij hun steun voor Schouten uitspraken. 

Dit is natuurlijk een gigantisch probleem voor het Parool. De adjunct is vaak namelijk degene die de contacten onderhoudt met de rest van de redactie, en de site en de krant continu in de gaten houdt. Het is geen overdrijving om hem de belangrijkste schakel in een krant / website te noemen.*
Kan de krant dit enorme verlies overleven? Of moet hoofdredacteur Van Beukering binnenkort mededelen dat het Parool failliet is en dat iedereen op zoek kan naar een nieuwe baan? Het zou mij in ieder geval niet verbazen.
* Voor de mensen cynisch worden, nee, ik schrijf dat natuurlijk niet vanwege mijn functie bij DDS. Het is gewoon de objectieve waarheid. Vraag Willem Schouten maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten