Wir schaffen das? 91 procent jonge Marokkanen wil naar Europa

Wir schaffen das? 91 procent jonge Marokkanen wil naar Europa

Europa mag zich schrap gaan zetten, die migratiestroom kan nog wel even gaan duren! Maar liefst 91 procent van de jonge Marokkanen, 84 procent van de jonge Algerijnen en 53 procent van de jonge Tunesiërs wil naar Europa verhuizen! Dat meldt Powned.

De Europese Commissie heeft een onderzoek laten uitvoeren door arbeidsbureau Rekrute en The Boston Consulting Group. Beide bureaus deden onderzoek onder de jonge bevolking van Tunesië, Algerije en Marokko over hun toekomstplannen en specifiek of zij serieus overwegen om richting Europa te verhuizen. Populairste landen die werden genoemd zijn Frankrijk, Duitsland en België.

Hoofdreden die wordt gegeven is het vrij simpele 'kans op een beter leven', gelukszoekers dus. De schrikbarende percentages reflecteren een karaktereigenschap van die bevolkingen. Men laat liever z'n thuisland achter voor een kans op een beter leven, dan dat men het eigen land op wil bouwen tot iets dat kansen op een beter leven aantrekt. Het gaat om zulke enorme percentages, hoe komt het toch dat men het eigen land zó verafschuwt?

Ligt het puur aan regeringsbeleid, gebrek aan handel of grondstoffen, interne conflicten of toch cultuur? Zouden die mensen hier wel een bestaan op gaan bouwen dat iets bijdraagt of zou het roofbouw worden? Dit worden belangrijke vragen wanneer men daadwerkelijk de oversteek zal proberen te maken. Of de EU ook met passende antwoorden komt vraag ik mij ten zeerste af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties